Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ikamet eden amca çocukları Mekican (15) ve Harun Turan (17), ailelerinin geçimine yardımcı olmak için çobanlık yapıyor. Biri babası engelli olduğu için biri de yanında kaldığı yaşlı dedesi çalışamadığı için çobanlık yapan gençler yaptıkları işle gurur duyuyor.

Merkez Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi’nde yaşayan amca çocukları Mekican ve Harun Turan ailelerinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla çobanlık yapıyor. Liseye kadar okuyan Harun Turan, babası hem işitme hem de görme engelli olduğu için, 8. sınıf öğrencisi Mekican Turan ise yanında kaldığı yaşlı dedesi çalışamadığı için hayvanlara bakıyor.

“Yaptığım işle gurur duyuyorum”

Ailesi Diyarbakır’da iş bulamadığı için Tekirdağ’a giden Mekican Turan, hem çobanlık yaptığını hem de okula gittiğini belirterek, “Okumaya çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum. İhtiyacımız olmasa hayvanlara bakmazdım. Ailem, iş yok diye Tekirdağ’a gittiği için dedemlerle kalıyorum. Amcalarım çalıştığı ve dedem de yaşlı olduğu için çalışamıyor. O yüzden hayvanlara bakıyorum. Hafta içleri okula gidiyorum. Hafta sonu da hayvanlara bakıyorum. Halimden memnunum, yaptığım işle de gurur duyuyorum” dedi.

“Hayvanlara bakacak kimse olmadığı için okulu bıraktım”

Babasının sağır ve gözlerinin görmediğini belirten Harun Turan ise “Sabah 8’de hayvanları çöle getiriyorum. Otlatıyorum. Lise 1’e kadar okudum. Hayvanlara bakacak kimse olmadığı için ben bakıyorum. Hayvanlara bakmak zorunda olduğum için okulu bıraktım. Okumak güzel. Mecburiyetten çobanlık yapıyorum. Ailem huzurlu olsun yeter” diye konuştu.