GAZİANTEP (AA) - Yavuzeli ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) desteğiyle tedavi olan aileler bebek sevinci yaşıyor.

Alınan bilgiye göre, Aşağıhöcüklü köyünde 2005 yılında evlenen Hasan ve Hamide Asi çifti, çocuk sahibi olamadı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan çift, 2013 yılında SYDV'ye başvurarak destek istedi.

Destek sayesinde İstanbul'daki bir merkezde tedavi olan çiftin 2,5 ay önce erkek bebekleri oldu. Kaymakam Ömer Faruk Güngen, Asi çiftini ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı.

İlçe Jandarma Komutanı Erhan Aykut ve Müftü Abdullah Yıldırım'ın da hazır bulunduğu ziyarette bebeği kucağına alan Güngen, çiftin bebek sevincini paylaşma fırsatı bulduğu için sevinçli olduğunu dile getirdi.

10 yıl sonra çocuk sevinci yaşadığını belirten anne Hamide Asi ise bebeklerine Sevran Umut adını verdikleri belirterek "10 yıldır evliyim, çocuğumuz olmuyordu. Çalmadık kapı bırakmadık ve en son kaymakamlığın desteğiyle bebeğimiz oldu. Öncelikle bize yardım eden herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Baba Hasan Asi de bebeklerinin olacağına dair umutlarının tükendiği zamanda gelen destekle sevinç yaşadıklarını kaydetti.