TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, "15 Temmuz'da o can veren yiğitleri asla ama asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim uçaktan, tanktan, F-16'lardan ziyade en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz, millet olma şuuru olduğunu unuttular." dedi.

Aydın, AK Parti Adıyaman Danışma Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne 14 senede Türkiye'de istikrarın ve güvenin oluşmasına vesile olmasında başta Türkiye Cumhuriyeti'nin başkomutanı, dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurucu genel başkanına ve teşkilata emek veren çalışanlara teşekkür etti.

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade ettiklerini anlatan Aydın, "Halen eski Türkiye özleminde olan eğilen bükülen liderleri isteyen ilk tehditte şapkasını alıp gitmek isteyen liderlerin ne olduğunu biliyoruz. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletimiz buna meydan vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye aşkıyla yanan millet sevdasıyla hareket etti. Türkiye'nin birikmiş pek çok sorununu çok kısa zamanda çözdü. Kendi içinde boğuşan Türkiye'ye küresel bir güç haline getirdi." diye konuştu.

Yeni Türkiye'den rahatsız olanların yine eski ayak oyunlarına başladığını vurgulayan Aydın, sadece 15 Temmuz darbe gecesinde değil, 2006-2007 yıllarında başlayarak darbe planları, parti kapatma kararları, e muhtıralar, gezi olayları, 17-25 Aralık ile Kobani olayları gibi badirelerin hepsini o eğilmeyen, bükülmeyen adam, hakka inanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkına güvenerek, tek tek olayları bertaraf ettiğini kaydetti.

AK Parti Gençlik Kolları üyelerine seslenen Aydın, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'un farklı bir dönüm noktasıdır. 13 Eylül'ü yaşamadınız. 28 Şubat'ı pek çoğunuz görmedi ama büyükleriniz acısıyla yaşadı. 27 Mayıs'ı biz yaşamadık. Büyüklerimiz çok acısıyla yaşadı. 15 Temmuz 2016'da 27 Mayıs, 13 Mart ve 12 Eylül 1980 darbesinin hesabı görüldü. Bu millet, hepsinin hesabını gördü. Darbecilerin defterini dürdü. Onun için 15 Temmuz bu kadar önemlidir, bir millettir. Bu ülke artık kendine geldi. Millet uyandı. Millet küllerinden yeniden doğdu. Değerlerimizi, kültümüzü unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'u o can veren yiğitleri asla ama asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim uçaktan, tanktan, F16'lardan ziyade en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz, millet olma şuuru olduğunu unuttular. Şer şebekelere karşı çok daha güçlü olmamız gerekiyor. Aramıza fitneler sokmaya çalışacaklar ama emin olun biz safları ne kadar sıkı tutarsak parti olarak en alt tabakadan en üst kademeye kadar safları o kadar sıkı ve düzgün tutmak zorundayız. Çok çalışmalıyız."

Milletin 15 Temmuz'da ne kadar büyük bir millet olduğunu ortaya koyduğunu anımsatan Aydın, "AK Parti de bu milletin hizmetkarıdır." dedi.

- "Biz hazır kıta referanduma hazırız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise başkanlık sistemi konusunda ana muhalefet partisinin baştan beri hiçbir teklif getirmeden, AK Parti ne derse AK Parti'nin teklifine karşı çıkan bir anlayışla siyaset yaptıklarını kaydetti.

Ataş, "Başkanlık sistemi anayasa değişikliğini Meclis'ten de referanduma gidecek. Bir sonuç çıkarsa önümüzdeki aylarda Türkiye bir referanduma gidecek. Biz hazır kıta referanduma hazırız. Ama yerelde de bütün unsurlarımızın buna hazır olması gerekiyor. " değerlendirmesinde bulundu.

Bundan birkaç ay önce Meclis'te hakkında fezleke olan birtakım milletvekillerin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir anayasa maddesinde düzenleme yapıldığını anlatan Ataş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Anayasa maddesinde düzenleme yapıldı ve anayasa düzenlemesinde Meclis'te bulunan tüm partilerin katkılarıyla 376 milletvekilinin o hakkında fezleke düzenlenmiş olan 148 milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili 376 oyla Meclis'ten karar çıktı. Bu hakkında fezleke düzenlenmiş olan milletvekilleri AK Parti, CHP, MHP ve HDP'de de var. "