Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Özel İdaresi 2015 yılı yatırım ve projeleri kapsamında devam eden okul, öğretmen evi ve yurt inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Ceylan’a incelemelerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de eşlik etti.

Vali Ceylan ve beraberindeki heyet üyeleri, Endüstri Meslek Lisesi ek bina, Eras bölgesinde bulunan anaokulu, ortaokul, lise ve eğitim uygulama okulu ile bir hayırseverin yaptığı sağlık ocağı, fen lisesi öğrenci pansiyonu ve TOKİ’de bulunan 24 derslik ilkokul binası yapım çalışmalarını inceledi. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Ceylan, çalışmaların program dahilinde ve bir an önce tamamlanmasının önemini vurguladı.

Sonrasında merkez Göre beldesi yolunda bulunan 32 derslik İmam Hatip Okulu, 24 derslik Anadolu Lisesi, İmam Hatip Eğitim binası ve pansiyon binaları yapım çalışmalarını inceledi. Buradan İl Özel İdaresi hizmet binası yanında yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen Vali Ceylan, gezerek gerekli gördüğü konular hakkında talimatlar verdi.

Vali Ceylan ve beraberindeki heyet üyeleri son olarak, Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından 2015 yatırım programı kapsamında ihalesi yapılan, Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi yakınlarındaki yeni Öğretmen Evi’ne geldi. Yapımına başlanan, 14 katlı ve 210 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel konforunda olarak projelendirilen Öğretmen Evi’nin bünyesinde spor ve fitness salonu, lokal, mağazalar, restaurant, sauna, Türk hamamı ve bin kişilik çok amaçlı salon da yer alacak. Yeni Öğretmen Evi’nin 18 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Ceylan, burada da yetkilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.