KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri kabul etti. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi programı kapsamında, kentte öğrenim gören Afganistan, Cezayir, Moğolistan, Somali, Irak, Bulgaristan, Singapur, Endonezya, Ermenistan, Azerbaycan, Nijerya, Dağıstan ve Çat gibi ülkelerin vatandaşı olan öğrenciler Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. 

Burada bir konuşma yapan Vali Düzgün, ikili ilişkilerde ön yargından kurtulmak gerektiğini vurguladı. 

Öğrencilerle tecrübeleri paylaşan Vali Düzgün birlik ve beraberliğin önemine değinerek şunları kaydetti:

"Osmanlı toprakları üzerinde, yüzlerce yıl aynı bayrak altında, pek çok millet bir arada yaşamıştır. Sadece Müslümanlar değil, gayrimüslimler de aynı bayrak altında yaşamıştır. Başta Ermeniler ve Rumlar olmak üzere, Kayseri'nin Talas ilçesinde Ali Sait Paşa sokağı var. Eğer görmediyseniz, görmenizi tavsiye ederim. Talas'taki değişik sokaklarda, camilerle, kiliselerin yan yana olduğunu görürsünüz. Bu da gösteriyor ki, yüzlerce yıl beraber aynı sokakta kardeşçesine yaşamışlar."

Ziyaretin ardından, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen Turizm konulu konferansta Vali Düzgün, katılımcılara kentin kültür ve turizmi hakkında bilgi verdi.