Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi, hastane penceresinden babasının kucağından düşerek ağır yaralanan Yağmur bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.
Samsun’da hastanenin 2. katındaki pencereden babasının kucağından düşen ve yoğun bakımda yatan 16 aylık bebek için OMÜ Tıp Fakültesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Özlem D., 16 aylık kızı Yağmur D. rahatsızlanınca Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar tarafından muayene edilen ve ishal teşhisi konulan bebek hastaneye yatırıldı. Yağmur D’nin babası Ünal D. kızını cam kenarında kucağına alıp severken bebeği 2’nci kattaki pencereden zemine düştü. Çocuğunun düştüğünü gören baba bebeğin peşinden aşağıya atladı. Ağır yaralanan bebek, ilk müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ciddi olan bebek, daha sonra OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Yağmur D.’nin durumu hakkında OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nden yazılı açıklama yapıldı.
HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
Hastaneden yapılan açıklamada, "19 Nisan 2016 tarihinde fakültemiz Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edilen Yağmur D. isimli 16 aylık hastanın genel durumu ciddiyetini korumaktadır. Hasta solunum cihazına bağlı şekilde uyutularak takip ve tedavisi devam edilmektedir. Hayati tehlikesi devam eden hastanın Çocuk Yoğun Bakım Ünitemizde, ilgili diğer bölüm ve disiplinler tarafından izlemi yapılmaktadır" denildi.