ADANA (AA) - Adana'da markette alışveriş yapan kadının bebek taşıma çantasındaki cep telefonunu yankesicilik yöntemiyle çalmasının ardından yakalanan, kentteki 6 kapkaç olayının da şüphelisi olduğu tespit edilen zanlı tutuklandı.

Merkez Seyhan ilçesinde bir kadın, marketten alışveriş yaptığı sırada bebeğinin içinde bulunduğu taşıma çantasından cep telefonunun çalındığını fark ederek polise başvurdu.

Marketin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayı gerçekleştiren kişinin yankesicilik ve kapkaç suçlarından emniyette kaydı bulunan ve 6 kapkaç olayının zanlısı olarak aranan Mehmet T. olduğunu belirledi.

Mehmet T'nin adresini belirleyen emniyet güçleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlının benzer suçlardan 3 ay önce yakalandığı, 50 gün cezaevinde kaldıktan sonra salıverildiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

- Cep telefonunun çalınma anı kamerada

Şüphelinin, cep telefonunu çalma anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, şüphelinin raflardaki ürünlere bakıp, kadının kucağındaki bebek taşıma çantasından cep telefonunu almaya çalışması, iki başarısız girişimin ardından telefonu alıp marketten uzaklaşması yer alıyor.