Bartın Belediyesi tarafından projelendirilip bir süre önce ihale edilen ve şuan inşaat çalışmaları aralıksız şekilde süren modern itfaiye binası oluşturma çalışmaları hızla devam ediyor.

KDV hariç 1 milyon 361 bin TL ihale bedelli ve ekipmanlarıyla birlikte 2 milyon 200 bin tl’ye mâl olan itfaiye binası 2500 metrekare alan üzerinde, 850 metrekare taban alanlı, iki katında 1700 metrekare kullanım alanına sahip bir bina olacak. Bina aynı zamanda 10 aracın rahatlıkla girebildiği garajı, akıllı santral sistemi, Avrupa standartlarında bir yatakhane ile son sistem elektrik donanımı olan, 45 personelin vardiyalı olarak görev yapabileceği bir yer olarak dizayn edildi. Ayrıca bina çevresinde personellerin spor yapabileceği bir alanda oluşturuluyor.


Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamada, çalışmaların geldiği nokta ile ilgili bilgiler verirken binayı, 50 yıldan fazla zamandır Kavaklı Caddesi’nde hizmet veren ve yoğunlaşan trafik nedeniyle acil durumlarda çıkış sıkıntısı yaşayan Bartın Belediyesi İtfaiyesi’nin bu sıkıntısını ortadan kaldırmak için yaptıklarını önemle vurguladı.

Akın açıklamasında, “57 yıl evvel yapılan Kavaklı bölgesindeki itfaiyemiz maalesef artık yeterli hizmeti veremiyor. Yangın olduğunda yeterli çıkışı yapılamıyor. Allah muhafaza itfaiye ve kurtarma araçlarımız 5 dakika geç kalsa hem can hem mal kayıpları olabiliyor.

Bu sebeple artık yeterli hizmeti veremeyen Kavaklı’daki itfaiye yeri yerine sanayi bölgesinde hemen arkamızda bulunan 2,5 dönüm alan içerisinde, spor alanları, kullanışlı koğuşları olan, 850 metrekare taban alanında 1700 metrekare kapalı alanı bulunan, içinin mefruşatıyla beraber 2,5 Milyon TL’ye mâl olacak bir itfaiye binası yapıyoruz. Şu an inşaat çalışmaları yüzde 70 seviyelerine ulaştı. 2016 Ağustos’unda bitmesi düşünülürken 7-8 ay evvel bitirmiş olmayı planlıyoruz. Allah kaza bela vermezse 100 sene hizmet edebilecek çok güzel ve modern bir yer oluyor. Bununla beraber türbe mevkiinde de bir itfaiye konuşlandıracağız.. 2 müfreze erimiz ve bir şoförümüz de oradan görev yapacak. Bunu, olay yerine iki ayrı noktadan anında gidilebilsin, yetişilebilsin diye yapıyoruz. Biz her zaman bize olan güveni boşa çıkarmamaya çalışıyoruz. İnsanımız daha güzel yaşasın daha iyi hizmetler görsün istiyoruz.

Hemen bunun arkasında 6,5 dönüm bir alanımız daha var. Bu alanı da Gazhanenin yanı başındaki Ulaştırma Müdürlüğü için değerlendireceğiz. Bu konuda ihaleye çıktık. Bir ay sonra başlayacak. Allah nasip ederse Ulaştırma Müdürlüğü’nü oraya nakledeceğiz. Gazhane'deki yeri yıkarak Gazhane ile birleştirip orada Deniz Tarihi Müzesi yapacağız. Hazırlıkları süren bu projemize de başlamış oluyoruz. Bu faaliyetlerle birlikte Bartın daha güzel hale gelecek. 5 yılın sonunda Bartın’da çok sıkıntılı bir şey bırakmak istemiyoruz. İnşallah buda gerçekleşecek diye düşünüyoruz” dedi.



Başkan Akın ayrıca, incelemeler esnasında yaptığı açıklamada; olağan üstü durumlar için oluşturulan (BAHMER) Belediye Acil Hizmet Merkezi’nin de yeni itfaiye binasında toplanacağını belirterek buradan olaylara kısa sürede etkili şekilde müdahale edip vatandaşların mağdur olmasını önleyeceklerini söyledi.