Medyada yer alan haber konularına göre yapılan araştırmada 12-18 Ocak 2015 tarihleri arasında en çok bahsi geçen konu, Fransa’da terör saldırısına maruz kalan Charlie Hebdo dergisi oldu. Siyasette ise en çok konuşulan isim Başbakan Ahmet Davutoğlu olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci sırada yer aldı. Sporda ise hakkında en çok haber yapılan kişi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu.

PRNet A.Ş, 2015’in ilk günlerinde en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. Araştırmanın sonuçları 'PRNet En’leri' olarak 5 başlık altında sıralandı. Buna göre gündemin belirleyicisi, terör saldırısına hedef olan Charlie Hebdo dergisi oldu. Dergi 2 bin 931 haberle ilk sırada yer aldı. Dergiyi Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından düzenlenen 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri takip etti. Başbakan Davutoğlu’nun da katılım gösterdiği Cumhuriyet Yürüyüşü de önemli gündem başlıkları arasında yer aldı.

Araştırmanın siyaset başlığı altında ise Başbakan Ahmet Davutoğlu öne çıktı. Belirleyici olarak öne çıkan Davutoğlu hakkında toplam 3 bin 473 adet haberi yer aldı. Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 917 haber ile takip etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haberi en çok yapılan siyasiler arasında 3. sırada yer alırken, Kılıçdaroğlu’nu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli takip etti.

Televizyon dünyasının en çok konuşulan isimleri sıralamasında ise ‘Mucize’ isimli filmi ile Mahsun Kırmızıgül oldu. Bu kategoride ikinci sırayı Cem Yılmaz, üçüncü sırayı ise Hande Yener aldı. Hülya Avşar ve onu takip eden Yılmaz Erdoğan da listeye girmeyi başardı.

Spor medyanın en çok konuşulan ismi Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım’ı Trabzonspor’un teknik direktörü Ersun Yanal, onu da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim takip etti. Beşiktaş Klubü Başkanı Fikret Orman ise 298 haber ile listeye girdi. Listenin 5. sırasında ise Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş yer aldı.

En medyatik sporcular sıralamasında ise Trabzonsporlu Kevin Consant ilk sırada yer alırken onu Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder ve Fenerbahçe’de forma giyen Emmanuel Emenike izledi. Milli Takım oyuncusu Arda Turan ise 264 haberle bu isimleri takip etti.