19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu. Resmi törene İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın katılmadığı görüldü.

İstanbul’da 19 Mayıs kutlamaları Taksim anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına anıta çelenk konuldu.

Resmi törenin tamamlanmasının ardından CHP, DSP ve bazı dernekler de anıta çelenk koydu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın katılmadığı törene CHP’den Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Murat Karayalçın’ın da bulunduğu bir grup katıldı.

CHP il başkanlığı çelengi anıta konulduktan sonra konuşan İl Başkanı Murat Karayalçın, “Anıta çelenk koyan milletvekillerimizle, vekil adaylarımızla, örgüt mensuplarımızla tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum. Sevgili gazimizi, sevgili Mustafa Kemalimizi, sevgili Atatürkümüzü, sevgili önderimizi bu bayramda rahmetle, minnetle, şükranla ve hasretle anıyoruz. Gençlerimiz, tüm halkımız sevgili önderimizin ulusumuz için koymuş olduğu hedefler doğrultusunda tüm güçleriyle çalışacaklardır. CHP olarak buna inancımız tamdır. Ayrıca kurucu genel başkanımızı partimize ilişin kimliği ile bugün burada anmaktayız. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.