Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çekici parasından çıkan kavgada çekici sürücü 46 yaşındaki Baki B.'yi bıçaklayan ve ağır yaralayan 21 yaşındaki Akın S., mahkeme tarafından tahliye edildi.

Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, görülen duruşmada S.'nin yanı sıra bıçakla yaralanan Baki B., avukatları ve yakınları katıldı. Mahkeme heyeti Akın S.'nin haksız tahrik suçu işlediği, mahkemede iyi halini de göz önünde bulundurarak 3 yıl 4 ay hapse çarptırırken, 5 aydır cezaevinde yatan Akın S.'nin, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Basit yaralama suçundan yargılanan mağdur sanık Baki B.'ye verilen 2 bin lira para cezası hükmün geri açıklanmasına bırakıldı. B.'nin ailesi verilen cezayı az bularak karara ve S.'nin ailesine tepki gösterdi. Araya giren polis, olayın büyümesini engelledi.

-OLAY-

Olay Mart ayında sanayi sitesinde yaşandı. Meydana gelen olayda kaza yağan otomobil sürücüsü Akın S., aracını çekmeye gelen Baki B. ile yol boyunca 20 lira için tartışmış, sanayi sitesinde tartışma bıçaklı kavgaya dönmüş ve kavgada Akın S. Baki B.'yi 8 yerinden bıçakla ağır yaralamıştı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Baki B. tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Yaşanan bıçaklı kavga sanayi sitesindeki bir işyeri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde Baki B. çekiciden indikten sonra yanına gelen Akın S. ile tartışmanın başladığı ve kavganın büyüdüğü, Akın S.'nin bıçak darbelerini vurduğu görülüyor.