2014 yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek adayları seçme ve yerleştirme (2014 YLSY) ek yerleştirme sonuçları açıklandı.
Ek yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan aday sayısı 134, kontenjan sayısı 462, yerleşen aday sayısı 95 ve boş kalan kontenjan sayısı 367 oldu.

YÖK Başkanlığı, 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını ve sonuçların bugün (2 Mart) tarihinde saat 16.30’dan itibaren https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını duyurdu. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yerleştirilen adayların, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak işlemleri, işlem takvimini öğrenebilecekleri ifade edildi. Ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilecek.