228. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) evsahipliğinde yapıldı. Toplantıya kurul üyeleri, rektörler ve üniversite yönetimi katıldı.

Troia Kültür Merkezi’ndeki toplantı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından küçük bir konserle başladı. Açılış konuşmalarını sırasıyla ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Cavit Bircan ve Çanakkale Valisi Ahmet Çınar yaptı. Rektör Acer, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında ÇOMÜ olarak bu değerli topluluğu ağırlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, ÇOMÜ’nün kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Türkiye’de üniversite sayısının artmasının, üniversiteler arası rekabeti ve kaliteyi de arttırdığını belirten Acer, ÇOMÜ’nün gelişimini sürdürdüğünü ve oldukça büyüdüğünü, bir üniversitenin sahip olması gereken bütün birimleri bünyesinde barındırır hale geldiğini ifade etti.

Prof. Dr. Bircan ise Çanakkale'de bulunmaktan dolayı oldukça duygulandığını dile getirerek, Çanakkale Savaşları'nın köklerinin Bedir’e kadar dayanan bir dik duruşun yansıması olduğunu söyledi. Çanakkale'de sen ben ayrımı yapılmadan büyük bir destan yazıldığını ifade eden Bircan, bu durumun birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu belirtti. Bircan, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Vali Çınar da Çanakkale’nin dünyanın en güzel yerlerinden biri ve bereketli topraklara sahip bir şehir olduğunu söyledi. Markalar çıkaran, dış göç alan, yoğun ilgi çeken bir şehir olduğunu belirten Çınar, plansız şehirleşmeyi önlemek için üniversiteyle işbirliği içerisinde çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Üniversitelerarası Kurul Başkanı Bircan’a, ÇOMÜ Rektörü Acer tarafından hatıra plaketi takdim edildi.