Eskişehir'de bir mahallede 23 yıldır toplu bayramlaşma yapılıyor. Namaz sonrası site avlusunda toplanan büyüğünden küçüğüne yüzlerce vatandaş, hemen evlerine gitmek yerine birbirleriyle bayramlaşıyor. Duayla son bulan bayramlaşma sonrası vatandaşlar evlerine gidiyor.

Eskişehir merkez Tepebaşı ilçesi Yenibağlar Mahallesi Eti Caddesi bölgesinde bulunan Yenihisar, Çağdaş Önder, Anadolu ve Mehmetçik sitelerinin sakinleri, 1992 yılından bu yana toplu bayramlaşma geleneğini devam ettiriyor. Söz konusu sitelerde ikamet eden vatandaşlar, Yenihisar Mekan Sitesi bahçesindeki mescit önünde, bayram namazı sonrası topluca bayramlaşıyor. Camiden çıkan vatandaşlar, hemen evlerine gitmek yerine cami önünde sırayla musafaha yapıyor. Bayramlaşan vatandaşlar, ardından sıraya giriyor. Site görevlileri bayramlaşan vatandaşlara gül suyu ve çikolata ikram ediyor. Çocukların da katıldığı bayramlaşma sırasında, vatandaşlar cami önünde sevgi yumağı oluşturuyor. Bayramlaşma sonrası eller semaya kalkıyor. Cami imamı, etrafını çeviren vatandaşların arasına geçerek vatandaşlara topluca dua ettiriyor.

Hoşgörü, sevgi, diyalog, fakir, fukaraya ve yetime sahip çıkmanın önemine yer verilen duada, birlik, beraberlik ve vatanın bütünlüğü isteniyor. Duada, daha önce sitede ikamet edip, hayatını kaybedenler de unutulmuyor, onlar için Allah'tan rahmet dileniyor. Yeni doğanlar için de sağlık ve uzun ömür için dua ediliyor. Bayramlaşma ve toplu duanın ardından birbirleriyle helalleşen vatandaşlar, evlerine dağılıyor.