Sakarya’da bir tüketici, süpermarketten 25 kuruşa aldığı kekin içinde plastik parçası çıkınca Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. Firma, 25 kuruşu banka yoluyla müşteriye havale etti. Erdoğan Erdoğan, 25 kuruşu almak için 3 lira masraf yaptığını söyledi.

Keki geçen yıl aralık ayında Türkiye’de mağazalar zinciri olan bir marketten Erenler ilçesi şubesinden aldığını belirten Erdoğan, kıraathanede keki yerken ağzına 1 santimetre uzunluğunda yarım santimetre genişliğinde plastik bir cisim geldiğini belirtti. Bu durumu hemen Alo 171 Gıda Hattı’na ihbar ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Daha sonra da Erenler Tüketici Hakem Heyetine delillerle birlikte başvurdum. Heyet ilgiyi firmaya yazı yazarak savunmasını istedi. Karaman ilinde bulunan ilgili firma beni arayarak uzlaşma yolunu izledi ve ürünün yenisi ya da bedelini iade etmek istediklerini söyledi. Ben de bedelini istedim ve banka yoluyla 25 kuruşu hesabıma havale yaptılar." dedi.

25 kuruşu almak için 3 lira yol parası masrafı yaptığını dile getiren Erdoğan, halkın sağlığı için bu mücadeleyi verdiğini kaydetti. Erdoğan tüketicilere şu çağrıyı yaptı: "Aldığım paradan yaptığım masraf daha fazla. Örnek karar olması için ve halkın sağlığı için böyle bir yol izledim. Tedbir alınması için bu işlemi yaptım. Burada tüm tüketicilere seslenmek istiyorum. Sizler de lütfen bir kuruşunuz dahi olsa hakkınızı sonuna kadar arayın. Yapacağınız hiçbir masraf yok. Dilekçe verip hakem heyetlerine başvurmanız gerekiyor."

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ ÖDÜLÜ VAR

Bu arada Erdoğan Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından geçen 17'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında Yılın Bilinçli Tüketici Ödülü’nü almıştı. Erdoğan bu ödüle; bankaların kredi verirken haksız yere aldığını iddia ettiği dosya masrafı ve hayat sigortası bedeli ile elektrik şirketinin faturalara yansıttığı kayıp kaçak, dağıtım, personel satış hizmeti, sayaç okuma bedeli ve iletişim sistemleri bedelini Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne başvurarak geri alması dolayısıyla layık görülmüştü.