Adana’da 252 kiloya ulaşan Murat Öncü(50) tedavi olmak üzere uçakla İstanbul Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde götürüldü.

Avrupa’nın en ağırı olduğu belirtilen Öncü, tüp mide ameliyatı ile zayıflatılacak. 25 yıl önce 90 kilo ağırlığındayken Hamiş Öncü ile evlenen 5 çocuk babası Murat Öncü, şeker, tansiyon ve kalp hastalığı sebebiyle kullandığı ilaçların tesiriyle hızla kilo aldı. Bir dönem manavlık yaparak geçimini sağlayan, yaklaşık 10 metrekare bir odada çocuklarıyla kalan; banyosu, tuvaleti ve mutfağı dışarıda olan Öncü, aşırı kilosu nedeniyle yürüyemez ve çalışamaz hale geldi. Yerinden kalkamayacak konuma düşmesi üzerine Öncü’nün bakımını eşi Hamiş Hanım üstlendi. Hareket kabiliyeti biten ve koltuk değneğiyle bile zorlukla yürüyen Öncü, basında, “Beni zayıflatın, her gün kilo alıyorum, aşırı kilodan ölmek istemiyorum” şeklindeki çağrısına Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı, karşılık verdi.

ÇOCUKLARIYLA VEDALAŞIRKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Öncü'yü arayan Prof. Dr. Mihmanlı, kendisini zayıflatabileceklerini ve tüm masraflarını kendilerinin üstlenebilecekleri müjdeledi. Bu haber üzerine büyük mutluluk yaşayan Murat Öncü eşi Hamiş’in İstanbul’a gitmeleri için Adanalı hayırsever avukat Koray Sarılı, üç kişilik bilet aldı. Evinden Adana Havalimanı’na İl Sağlık Müdürlüğü’nün özel ambulansıyla taşınan Öncü, çocuklarıyla vedalaşırken, duygusal dakikalar yaşadı. Çocuklarına sarılıp gözyaşı döken Murat Öncü, hastalıklarından dolayı hiçbir şey yiyemediğini, buna rağmen aşırı kilo aldığını ifade etti. Üzerine uygun giysi bulamadığını dile getiren Öncü, elbiselerini eşinin ekleyerek giyilebilecek hale getirdiğini kaydetti. Yürümeyi çok özlediğini vurgulayan Öncü, doktorunun mide ameliyatı ile kendisini zayıflatacağını, zayıfladığı takdirde yine ailesinin geçimini sağlayacağını anlattı. Öncü, Adana'yı adım adım gezeceğini ve artık bu kiloların ızdırap verdiğini aktardı.

Çocukları ise babalarına el sallayıp, onun zayıflamış ve sağlıklı bir şekilde eve beklediklerini bildirdi. İstanbul yolculuğu için özel ambulansla havalimanına getirilen Öncü, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

‘FAKİR HASTALARIN DA İYİ DOKTORA İHTUYACI VAR’

Öncü'nün zayıflamasında tedavisini üstlenen Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı, Allah rızası için bu işi üstlendiğini ifade etti. Mihmanlı, şöyle devam etti: “Murat Bey, hastanemize geldikten son ilk bakımsız kaldığı için sıvı elektrolit dengesini düzelttik. Onu ameliyat öncesi hazırlıyoruz. Nasıl yürümesi gerektiğini öğretiyoruz. Kalp, akciğer bakımından muayenelerini yaptırıyoruz. Kilo almadaki sebeplerini belirlemek için endokrinolojik testlerini gerçekleştiriyoruz. Endokrinolojik tetkikler sonunda şişmanlığının nedeni bir hastalığa bağlı olmadığını (şişmanlığın yeme, içmekten kaynaklandığını) teyit ettikten sonra önümüzdeki bir iki hafta içinde ameliyatını planlıyoruz. Fakir hastaların da iyi doktora ihtiyacı var diye devlet hastanelerinde çalışıyorum, özel sektöre geçmiyorum. Murat Bey’le ilgili haberi gazetede okudum. Tamamen Allah rızası için. Bu işi yapmak için çok iyi yetişmek gerekiyor. Son iki günde benzeri şekilde 4 şişman ameliyatı yaptım. Murat, derdine derman arıyor, efendi birisi. Tüp mide ameliyatları ciddi ve başarı oranları çok yüksektir. Elimizden geleni yapacağız.”