Çorum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında soğuk hava etkili oldu. Saat Kulesi Meydanı’ndaki törende zor anlar yaşayan öğrenciler, taşıdıkları bayrak flamalara sarılarak soğuktan korunmaya çalıştı.

Çorum’daki törenler sabah saatlerinde Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Kutlama töreni ise Saat Kulesi meydanında yapıldı. Törene Vali Ahmet Kara, Çorum Milletvekili Salim Uslu, Garnizon Komutanı Albay Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Havanın elverişsiz olması halinde programın geçit töreni dışındaki kısımlarının Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam edeceği bildirilmişti. Ancak 8 derecelik hava sıcaklığına rağmen tören açık alanda yapıldı. Soğuk hava, törene katılan öğrencilere zor anlar yaşattı. Bayrak flama takımında yer alan ve mont giyemeyen öğrenciler, üşüyünce taşıdıkları bayraklara sarılarak korunmaya çalıştılar. Diğer öğrencilerin de soğuktan titredikleri görüldü.

Vali Ahmet Kara’nın konuşması ile başlayan tören, öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Son olarak tören geçişi yapıldı. Bayrak flamalar, askerler ve okulların geçişiyle tören son buldu.