Bursa'da, geçen Pazartesi günü düğündeki 'oyuna kaldırılmama' meselesinden çıkan ve aralarında Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in de bulunduğu 1'i kadın 3 kişinin ölümü ve 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u tutuklanarak cezaevine konuldu.

31 Mayıs Pazar günü roman vatandaşlardan Yıldırım Umut'un düğünü Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi B/244'üncü Sokak'ta başladı. Gece yarısından sonra alkolün de etkisiyle bir grup, 'oyun oynama sırası ve takı' meselesinden tartışma çıkardı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Enver Ç. (35), düğünde 'meydancılık' tabir edilen görevi yapan ve davetlileri oynamaya kaldıran Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in başına bira şişesi ile vurdu. Bunun üzerine her iki taraf silahlara sarıldı. Çatışmada 8 kişi yaralanırken durumları ağır olan 34 yaşındaki Efkan Özçimen ile 53 yaşındaki Saniye Ç. ve 34 yaşındaki Savaş Göcük kaldırıldıkları hastanede öldü. Çatışmada yaralanan 5 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin olay yerinde yapılan incelemede 9 mili metre çaplı 4 adet fişek, 3 adet çekirdek ve 86 adet boş kovan bulundu. Olayda kullanılan 7.65 mili metre çaplı tabanca ve 9 mili metre çaplı tabancanın Panayır Deresi yanında atıldığı ihbarı üzerine ekipler alarma geçti. Önce 3 adet tabanca ile 53 adet fişekle birlikte 3 şüpheliyi yakalayan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştıkları tespit edilen 11 zanlıyı gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, olayda kullanıldığı tahmin edilen 6 adet tabanca ele geçirildi. Şüpheliler Metin Ç. (19), Çetin Ç. (20), Alişan Ç. (32), Metin Ç. (19), Çetin Ç. (53), Cengiz Ç. (33), Erdinç Ç. (32), S.G., E.Ö., D.Ö. ve Serkan Ö. (42), 'Kasten Öldürme ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında İşlenen Suçlar' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

SALDIRGANLARIN ANNELERİ DE ÖLDÜ

Nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 10'u tutuklanırken Erdinç Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheli olarak gözaltına alınan silahlı saldırganlardan Metin, Ferdi ve Çetin Ç.'in anneleri Saniye Ç.' de hayatına kaybetmişti.