Antalya Arena, bu akşam oynanan Antalyaspor-Beşiktaş maçı ile açıldı. 33 bin kişilik stadyumun hizmet vermesiyle birlikte şehir trafiği kilitlendi. Antalya Arena’dan Mevlana kavşağına kadar yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda araç kuyrukları oluştu.

Antalya Atatürk Stadyumu’nun kolonlarında meydana gelen patlama sonrası maçlarını 2 sezon Mardan Stadyumu’nda son 3 sezondur da Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda oynayan Antalyaspor yıllardır hasretini çektiği stadyumuna kavuştu. Şehrin merkezindeki Meltem Mahallesi’ndeki eski 100. Yıl tesislerinin bulunduğu yaklaşık 100 dönüm üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 33 bin kişilik Antalya Arena hizmet vermeye başladı. Antalyaspor’un yeni stadyumda ilk mücadelesini lig lideri Beşiktaş’a karşı verdi.

İnşası öncesinde konumu itibariyle eleştirilere konu olan Antalya Arena ilk gününde tartışmaları haklı çıkardı. Şehir merkezinde trafik 20.00’de başlayan maça saatler kala kilitlendi. 100. Yıl Bulvarı’nda Mevlana Kavşağı’ndan Konyaaltı istikametine giden araçlar dakikalarca trafikte kaldı.

Sıkışık trafik ambulansları da olumsuz etkiledi. Tepe lambası yanık halde hasta taşıyan ambulanslar sıkışık trafikte zor ilerledi.

Sıkışık trafik sebebiyle sinirler gerilirken maddi hasarlı küçük kazalar meydana geldi. Aracına arkadan çarpılan bir sürücü yarım saattir yardım beklediğini belirterek, bu sürede 3 trafik kazası daha meydana geldiğini söyleyip tepkisini, “Şehrin göbeğine stat yaparsan daha çok kazalar olur burada. Antalya’da stat yoktu, şehrin göbeğine stadı dayattılar. Madem bu kadar çok stat yapmak istiyorlar üniversitedeki stadı büyütsünler ya da gitsin Mardan’ın oraya yapsınlar.” sözleriyle tepki gösterdi.

Araç yoğunluğu Antalya Arena’dan sonra hafifleyerek kayboldu. Trafiğin sıkışmasına maç nedeniyle bazı yolların kapatılması da etkili oldu.