Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta yatak kapasitesinin 250 bine ulaştığı bildirildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2015 turizm sezonunda bölgede 15 bin yatağın hizmete gireceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip destinasyonun Manavgat olduğunu belirten Sözen, yeni sezonda 15 bin yatağın hizmete girerek kapasitenin 250 bine ulaşacağını kaydetti.

Her yıl 4 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Manavgat'ın cari açığın kapanmasında ülke ekonomisine ciddi anlamda girdi sağladığını belirten Sözen, bölgede yatak sayısının artmasına bağlı turizm şehrine hizmet vermede Büyükşehir Yasası'na bağlı Antalya Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir Yasası'na bağlı iktidar partisine mensup Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl milyon turisti ağırlayan Manavgat'ın sahillerini ve plajlardaki su sporları gelirlerini tamamen elinden aldığını anlatan Sözen, Manavgat'ın değerlerinin ilçede kalması gerektiğini ve her zaman kaliteli turizm hizmeti verilebilmesi için yerinde yönetimin desteklenmesi gerektiğine inandıklarının altını çizdi.

Manavgat'ın sahillerinin elinde alınması yanı sıra her yıl 7 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın karşısında bulunan tarihte Pamfilya bölgesinin önemli deniz ticareti merkezi olan Side Limanı'nda ellerinden alındığına dikkat çeken Sözen, "Sahillerimiz elimizden alındı ama; plajların temizliğinin 100 kişinin üzerinde bir ekiple Manavgat Belediyesi yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Manavgat Belediyesi'ne ait olan yerlerde Büyükşehir Yasası'nı gerekçe göstererek elimizden alarak bize sorma gereği bile duymadan kendine göre tasarrufta bulunuyor. Manavgat sıradan bir turizm kenti değil. 250 bin yatak kapasitesine sahip dünyanın en önemli turizm merkezlerinde biri. Bu yıl bölgemizde 15 bin yatak daha turizme hizmet verecek. Her yıl 4 milyon turisti ağırlayan ve 250 bin yatak kapasitesine sahip turizm kentinde mülkiyeti Manavgat Belediyesi'ne ait yerlerde keyfi uygulama yapamaz." diye konuştu.

Her yıl 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat, ülke ekonomisine yıllık 3,7 milyar dolar döviz girdisi sağlıyor.