Gaziantep’te, ailesi ile birlikte vefat eden dedesinin taziyesine giden 4 yaşındaki M.B.K.'ya Suriyeli oldukları belirtilen 4 kişi tarafından tacizde bulunulduğu iddia edildi.

Olay, Göllüce Mahallesi'nde meydana geldi. Pide fırınında işçi olarak çalışan Ali Kaplan, vefat eden kayınbabası Ahmet Karakurt’un taziyesi için Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri içerisinde bulunuyordu. İddialara göre bu sırada anne ve babası cenazeye gelenlerle ilgilenirken 4 yaşındaki M.B.K. ise taziye evinin yanında bulunan parkta oynamaya başladı. M.B.K., bir süre sonra ortadan kaybolunca baba Kaplan, çocuğunu aramaya koyuldu. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından çocuk, bir üst sokakta bulunan camide çıplak olarak bulundu. Küçük çocuk, ilk olarak İnayet Topçuoğlu Hastanesi'ne götürülürken, ilk müdahalenin ardından Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan kontrollerde, küçük çocuğun dilinin tacizde bulunan şahıslar tarafından ısırıldığı ve bu nedenle konuşma zorluğu çektiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Cumhuriyet Savcısı da Çocuk Hastanesi’ne giderek küçük çocuğun ifadesine başvurdu.

Yaşanan olayı anlatan baba Ali Kaplan, “Biz sabah taziye evine geldik. Kardeşim çocuğumu parka getirdi. Cenaze arabası gelince hepimiz o tarafa geçtik. Çocuk da ortadan kayboldu. Kaybolunca yaklaşık 2 saat çocuğu aradım. Sonunda da caminin içerisinde buldum. 4 Suriyeli çocuğumun üstünü başını soymuş. Yakalasam elimden geleni yaparım. Polise gittik. İfade verdik. Şuan çocuğum hastanede. Savcının gelmesini bekliyorum. Buradan da bütün yetkililere sesleniyorum. Bunları memleketimizden göndermelerini istiyorum. Hepsinden şikayetçiyim.” dedi.

Suriyelilerden yakalanan bir kişinin annesine vurup kaçtığını da kaydeden Kaplan, “Ben çocuğumu çıplak görünce kriz geçirdim zaten. Buradan belediye başkanına, Cumhurbaşkanına, herkese sesleniyorum. Bu Suriyelileri başımızdan alsınlar. Bu böyle oldukça, başkasının çocuğunun başına da gelebilir. Bunu yapanlar, dükkanlarda yatanlar, erkek olanlar. İçlerinde bayanlar yok. Aile olsa yapamazlar. Başıboşlar yapıyor bunu. Ben korkuyorum yani.” şeklinde konuştu.