Kocaeli polisinin düzenlediği operasyonda, kredi katlarını kopyalayarak haksız kazanç sağlıkları iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların bugüne kadar, Kocaeli'nin Gebze, Darıca ilçeleri ve İstanbul'da yaklaşık 400'e yakın kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, kredi kartlarını kopyalayarak haksız kazanç sağladığı öne sürülen 3 kişiyi takibe aldı. Ekipler, yapılan takip sonucunda, İ.D., M.A.İ. ve M.S. isimli şüphelileri suçüstü gözaltına aldı. Zanlıların yapılan üst aramalarında 2 adet manyetik şeritli kart, şifre bilgisi kopyalamaya yarayan kamera düzeneği, bilgisayar silikon tabancası, lehim makinesi, ampermetre, veri aktarımında kullanılan kablolar, kamuflaj için kullanılan çeşitli elbise ve şemsiyeler ele geçirildi.

Şüphelilerin bugüne kadar Gebze, Darıca ve İstanbul'da yaklaşık 400'e yakın kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar daha sonra Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.