Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM), 14’üncü dönem mezuniyet töreni yapıldı.
Mezun olan 481 polis adayı yemin ederek diplomalarını aldı.

Vali Özdemir Çakacak, POMEM’de gerçekleştirilen mezuniyet ve yemin törenine katılarak genç polis adaylarının heyecanına ortak oldu. Törene Vali Çakacak’ın yanı sıra Mersin Milletvekili Muhammet Mustafa Gültak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nebi Kurtgöz, il protokolü ile mezun olan polis adaylarının aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, dönem birincisi Ersin Zararsız, POMEM Müdürü Nesih Özmen ve Vali Özdemir Çakacak birer konuşma yaptı.

'EMPATİ YAPARSANIZ MİLLETİMİZİN GÖZÜNDE VE GÖNLÜNDE TAHT KURARSINIZ'

Konuşmasında polis adaylarına seslenen Vali Çakacak, şu ifadeleri kullandı: “Görevinizi ifa ederken halkın beklentilerini en üst seviyede sağlamanız ve kamu vicdanının kabul gördüğü tutum ve davranışlarda bulunmanız büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımız arasında ayrım gözetmeksizin, herkesin kanun önünde eşit olduğu ilkesi doğrultusunda, tam bir tarafsızlık içerisinde görev yapacağınızdan eminim. Zira başarınızın, halkımızın sizlere verdiği destekte ve teşkilata duyduğu güvende saklı olduğunu unutmayınız. Gücünüzü kanundan, desteğinizi halktan alacaksınız. Görev yaptığınız yerlerde vatandaşlarımıza karşı empatiyle yaklaşacaksınız. Eşiniz, çocuğunuz, anne ve babanıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de onlara karşı aynı şekilde davranmak zorundasınız. Eğer duygudaşlık yapar ve bu şekilde davranırsanız inanın milletimizin gözünde ve gönlünde taht kurarsınız. Hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de yüce milletimizin gücünü daima arkanızda hissedersiniz. Bu anlayıştan hiçbir zaman kendinizi uzak tutmayınız.”

Konuşmaların ardından dönem birincisi Ersin Zararsız, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Ardından okulunu dereceyle bitiren polis adaylarına Vali Çakacak tarafından ödülleri ve diplomaları verildi. Mezuniyet töreni 481 polis adayının hep birlikte yemin etmesiyle sona erdi.