Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, pencereden girdikleri evden 700 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan zanlılardan ikisi, otomobille Antalya'ya tatile giderken Burdur'da yakalanarak Bursa'ya getirildi.

Kükürtlü Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler, geçen pazartesi günü önceden keşif yaptıkları N.K.'nin evine giderek, kapıyı tornavida ile açmak istedi. Açılmaması üzerine bir gün sonra aynı eve yeniden gittiler. Bu kez dairenin bulunduğu 5. kattaki çatının bacasına ip sarkıtan şüpheliler, balkondan inerek pencereyi tornavida ile açtı. Yatak odasındaki dolapta bulunan çelik kasayı farkeden hırsızlar, uzun süre uğraşmalarına rağmen açamadı. Yakalanma riskini de gözönünde bulunduran şüpheliler, bu kez kasayı 5. kattan aşağıya attı. Parçalanmayan kasayı alıp Beşyol Mahallesi'ndeki barakaya götüren şüpheliler, içindeki 700 bin liralık ziynet ve parayı çaldı.

Evsahibi, yatak odasındaki gömme dolap içindeki çelik kasanın yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, parmak izi alıp zanlıların belirlenmesi için çalışma başlattı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, N.K.'nin evinden çalınan altınlardan bir bölümünün, Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi'ndeki bir kuyumcuya götürüldüğü bilgisine ulaştı. Kuyumcuya düzenlenen operasyonla çalıntı altınların büyük bölümü ele geçirildi. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını da inceleyen polisler, çalıntı altınları, hırsızlık suçundan kaydı bulunan Ö.F.D. ve A.Ş. isimli şüphelilerin sattığını belirledi. Çekirge Meydanı'nda bir otelde konakladığı tespit edilen Ö.F.D.'nin yakalanması için operasyon düzenlendi. Polislerin geldiğini gören Ö.F.D., kaldığı odanın kapısını arkadan kilitleyerek pencereden atlayıp kaçmak isterken yere düşerek kolunu kırdı. Gözaltına alınan zanlı, önce hastaneye götürülerek kolu alçıya aldırıldı. Suç ortağı olduğu ileri sürülen 29 yaşındaki A.Ş.'nin babasının hastanede tedavi gördüğünü tespit eden polis ekipleri, yakalamak için harekete geçti. Şüpheli A.Ş., babasını ziyarete giderken gözaltına alındı. İki zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Zanlılardan firarda olan Kadir A. (21) ve Engin Y. (26) ise Bursa'dan kiraladıkları otomobille Antalya'ya tatile giderken, Burdur'un Bucak ilçesinde yakalandı. Şüphelilerin, 700 bin liranın 600 bin lirasını polis ekiplerine teslim ettiği, geriye kalan 100 bin lirayla borçlarını ödediklerini söylediği bildirildi. Kadir A.'nın, hırsızlık ve gasp suçundan kaydı olduğu öğrenildi. İki zanlı, adliyeye sevk edildi.