Kocaeli'nin Derince ilçesinde oturan 73 yaşındaki ikiz kardeşler Remzi ve Aziz Eryürek, 3'er dakika arayla yaşamını yitirdi.

Şehrin tanınmış simalarından olan ve bir dönem AK Parti Derince İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Eryürek'in ağabeyi olan emekli 2 çocuk babası Aziz Eryürek, gece saatlerinde evinde aniden fenalaştı. Mide kanseri olduğu öğrenilen Aziz Eryürek hastaneye götürülemeden hayatını kaybetti. Aziz Eryürek'in telefonla ölüm haberini alan ikizi, 6 çocuk babası Remzi Eryürek de onun üzüntüsüyle fenalaştı. Kalp hastası olan ve yakınları tarafından hemen Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Remzi Eryürek de kalp krizinden vefat etti.

İki ağabeyini birden kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Mehmet Eryürek, "Büyük bir acıyı 3 dakika ara ile peş peşe yaşadık. Çok üzgünüz. Aziz ağabeyim yaklaşık 13 ay önce rahatsızlandı. Hastaneye kaldırdık. Yapılan tetkikler sonucu mide kanseri teşhisi konuldu. Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde ameliyat ettirdik. Son 1 aydır yatalak halde yaşıyordu. Dün gece 03.00 sıralarında vefat etti. Aziz ağabeyim ölümünden 3 dakika sonra Remzi ağabeyim vefat etti. Çok üzgünüz." dedi.

Remzi ve Aziz Eryürek'in, Derince Merkez Cami'nde kılınacak ikini namazından sonra Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.