Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde ölenlerin yakınları Lazca ağıtlar yaktı. Çok sayıda evin ve aracın zarar gördüğü ilçede vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Çok sayıda ev ve aracın hasar gördüğü ilçede elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor. Vatandaşlar mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyor. İlçede afet sonrası oluşan hasar ekiplerce tespit edilmeye çalışılıyor. Yağışların etkili olduğu Arhavi ilçesinde de karayolu ve belediye ekiplerince yol temizleme çalışmaları sürdürülüyor.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hopa'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 8'e yükselirken, 1 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi. Buna göre Hopa'daki selde ilk belirlemelere göre Hacer Kara (56), Altan Kara (60), Funda Toksoy (41), Sabri Acıbadem (41), Nermin Demir (59), Emniyet Gedik (55), Ünsal Gedik (41) ve Erdal Eren Gedik (17) hayatını kaybetti. Hopa'da sel sularında kaybolduğu ileri sürülen 5 yaşındaki Taha Su'nun aranmasına ise sabahın ilk ışıkları ile birlikte devam ediliyor.

İLÇEDE YAS HAKİM

Hayatını kaybedenlerin yakınları Lazca ağıtlar yaktı. Ölenlerden Emniyet Gedik, Ünsal Gedik ve Erdal Eren Gedik'in akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerin gün içerisinde defnedilmesi bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ilçeye 4 aylık yağışın 6 saat içerisinde düştüğü öğrenildi.