Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun katıldığı törende 855 şehit ve gazi yakını memur olarak atandı. Atananlar arasında Soma ve Ermenek’te hayatını kaybeden maden işçilerinin 16 yakını da bulunuyor.

Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehit yakınları ve gazilerin devlet memurluğu atamasına katıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan çekilişte konuşan Davutoğlu, “Bu kardeşlerimizin arasında 409 şehit yakını, 28 gazi ve vazife malulü, 124 gazi ve vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaşımız ve Makime Kimya Endüstrisi’nde çalışan ve hayatını kaybedenlerden birinin yakını, Soma ve Ermenek’teki maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşacağız. Allah, bugün ataması gerçekleşecek vatandaşlarımıza işlerinde helal, bol ve bereketli rızık nasip eylesin. Bayramla birlikte evlerinin şenlenmesiyle, çocuklarına, yakınlarına, annelerine, babalarına güzel bir bayram hediyesi olarak bunu daima hatırlamalarını nasip eylesin.” diye konuştu.

Davutoğlu’nun butona basmasıyla başlayan kurada ismi çıkanlar platforma çağrıldı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, çocuklara ilgi gösterdi.