Görev yaptığı Diyarbakır'da evinin önünde vurularak şehit edilen polis memuru Osman Bal'ın Kozan'da yaşayan ailesi, 9 aydır yetkililerin kendilerini oyaladığını söyledi. Aile, çocuklarının şehit olup olmadığı konusunda devletten cevap bekliyor.

25 Ağustos 2014'te Diyarbakır'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Osman Bal'ın Kozan'da yaşayan ailesi, devletin evlatlarını şehit olarak görmediğini ifade etti. Bulduklu Mahallesi'nde yaşayan şehidin babası Durdu Mehmet Bal (60) ile anne Hatun Bal (65), oğullarının şehit düştüğünde, yetkililerin olayın faillerinin PKK terör örgütü olmadığını söyleyerek örtbas etmeye çalışıldığını ifade etti. İlk günden itibaren evladının katillerinin PKK terör örgütü olduğuna inandığını söyleyen baba Durdu Mehmet Bal, "Bize 'PKK işi değil şahsi meseleler nedeni ile öldürülmüş' şeklinde açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü hakkında dava açmayı düşünüyorum. Benim çocuğumun tarla takım davası mı vardı sanki? Ne olabilir şahsi meselesi? O görevini hakkıyla yapan yıllarca devlete hizmet etmiş bir polisti." dedi.

FAKİR OLDUĞUMUZ İÇİN BİZİ DİKKATE ALMIYORLAR

Geçen süre zarfında hükümet yetkililerinden konuyla alakalı hiçbir açıklama yapılmadığını ifade eden Durdu Mehmet Bal, "İlk günlerde birkaç milletvekili gelip gitti sonrasında acımızla baş başa bırakıldık. Fakir olduğumuz için bizi dikkate almıyorlar sanırım. Biz aile olarak 9 aydır oyalanıyoruz. Evladımız şehit mi değil mi bize hiçbir bilgi belge verilmedi." şeklinde konuştu.

Şehit polisin cenazesini köye getiren araçların plakalarının söküldüğünü ve tabut üzerine şehit yazılmadığına dikkat çeken acılı baba, "Cenazeyi köye getiren araçların plakaları niye kapatıldı acaba? Evladımın tabutuna şehit yerine merhum yazmışlar. Neden ve kimlerden korkuldu, bu devlet kimden korkuyor?" ifadelerini kullandı.

BİR BABA OLARAK HALK İÇİNDE RENCİDE OLUYORUM

Devlet tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığı için halkın içinde zor duruma düştüğünü belirten acılı baba, "Evladıma şehitlik belgesi gelmediği ve yetkililerce bir açıklama yapılmadığı için ben halkın içinde rencide oluyorum. Konuyla ilgili yetkililer bir açıklama yapsın, ben de arkamda devletin olduğunu bileyim." diye konuştu.

Şehit polis memuru Osman Bal'ın annesi Hatun Bal ise 9 aydır bir şehit mezarı bile yapılamadığını dile getirdi. Anne Bal, "Benim evladım evinin önünde teröristlerce vahşice katledildi ama ona şehit mezarı bile yapılmadı. Cenazesini eve getirirken arabaların plakalarını kapattılar, tabutuna şehit yazmadılar. Biz bunları görünce bin kere öldük. 22 yıl bu vatana hizmet veren evladımızın ödülü bu mu olacaktı." dedi.