Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanı Nagış Kocatürk, 2005 yılı Ağustos ayından 2014 yılı Ağustos ayına kadar işçi emeklisi taban aylıklarının sadece 1,4 kat artarken, 29 TL olan mutfak tüpünün fiyatının 2.6 kat artış göstererek 75 TL seviyesine ulaştığını söyledi.

Nagış Kocatürk, emekli, dul ve yetimlerin neredeyse etin tadını unuttuğunu belirterek, “Artık imdadımıza kuru fasulye de yetişemiyor.” dedi. Mutfak tüpündeki fahiş artışların yemek pişirmelerini bile imkansız hale getirdiğini dile getiren Kocatürk, mutfak tüpünün fiyatının 9 yıl içinde 2.6 kat arttığını vurguladı.

Maaşlarının benzine göre kıyaslandığında kayıplarının yaklaşık 175 TL'ye denk geldiğini anlatan Kocatürk, “Asgari ücretin bile çok altında kalan 640 TL aylıkla yaşamlarını sürdürmeye çalışan emeklilerimizin sefalete mahkum edilmesini esefle kınıyoruz. Bu konuda acil tedbirler alınmasını ve halen Meclis’te görüşülen yasalar kapsamında emeklilerimizi rahatlatacak tedbirler alınmasını bekliyoruz.” diye konuştu.