Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, ‘Fırat Şah’ operasyonuyla ilgili, “Biz bugün seherde bir haber aldık ama o haber yüreğimizi dağladı. Neden? Süleyman Şah Türbesi’nin terk edildiği haberini aldık. Cumhuriyet kuruldu kurulalı toprak vermezken biz bugün toprağımızı terk ettik.” dedi.

Merkez Parti’ye katılım toplantısı, Ankara’daki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Anadolu Dans Grubu gösterisi ile başlayan etkinlik Genel Başkan Abdurrahim Karslı’nın gündemi ve partisine katılımları değerlendiren konuşması ile sürdü. Karslı, katılımcılara hitabında; dün gece başlayıp bu sabah sona eren Suriye’deki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’na gerçekleştirilen, buradaki askerler ve türbedeki emanetlerin getirilmesini amaçlayan ‘Fırat Şah’ adlı operasyona tepki gösterdi.

Karslı, “Biz bugün seherde bir haber aldık ama o haber yüreğimizi dağladı. Neden? Süleyman Şah Türbesi’nin terk edildiği haberini aldık. Cumhuriyet kurulmuş kurulalı toprak vermezken biz bugün toprağımızı terk ettik. Bu haber bizi üzdü. Böyle siyaset, yaşama sanatı olmuyor. Kandırmak, dolandırmak ve üzme sanatı oluyor. Bu haberi aldıktan sonra medya toplantıları yapıyordu. Yandaş medya, kanalizasyon medyası, akşam toplantı yapıyordu. Medya diyordu ki 'Süleyman Şah Türbesi'nden Türkmen başları getirmişler.' " diye konuştu.

"YA RABBİ, SEN BİZE İMKAN NASİP EYLE"

Süleyman Şah Türbesi'nin terk edilmesini eleştiren Karslı, şöyle devam etti: “Ne diyorlardı? Dün akşam televizyonlarda; bu siyasetçiler Ankara’da olmayan şeyler anlatıyorlar. Biz de orada sıkıntıya giriyoruz. Biz o topraklarda yaşıyoruz diyor. Ne Süleyman Şah Türbesi’nin işgal edilmesi, ne askerlerin mağdur edilmesi, ne o topraklara girilmesi, girilse biz görmez miyiz diyen medya sabahleyin açıklama yapmaya başladı. Askerlerimiz akşam 21.00’de harekete geçti. Adam bizi kandırırken askerler operasyondaymış yalan, bu kadar olur mu Allah aşkına. Adam bizimle konuşuyor askerler yolda. Askerler niye gitmiş zafere mi? Bunlar kaç ay önce ne diyorlardı. 3 ay sonra Şam’da Emevi Camii’nde cuma namazı kılacaklardı. Cuma namazı kılmaya gitmemişler, Süleyman Şah Türbesi’ni terk etmeye gitmişler. Kaç, zırhlı, ne kadar asker, bilmem kaç tank ile oraya gittik. E! Ne yaptınız merhumun kemiklerini aldık geri geldik. Bunlar kemik taşıyıcı, önce soyguncuydu, şimdi kemik taşımaya başladılar.

Biz böyle bir millet değiliz, biz gerekirse bir millet için bütünümüz ölürüz. Bir türbe için hepimiz ölürüz. Şimdi de yorum yapıyor bunlar. PKK’nın içindeki akıl hocası yorum yapıyor. Bayrağı hiç indirmedik, bayrağı oradan elimize aldık, taşıya taşıya getirdik, bu tarafa diktik. Bunlar yarın ne diyecek biliyor musunuz. Bayrağı Güneydoğu’dan aldık getirdik, Ankara’ya diktik. Ölmeyelim diye taşıyalım diyecekler. Bizde diyoruz ki şahsımız için değil. Allah şahit olsun; ya Rabbi şahsımız için değil, memleketin birliği ve bütünlüğü için bu memleket ve vatanın ölmemesi için Apo’nun akıl hocalığından kurtarmak için Tayyip Erdoğan ve ekibinin hırsızlık, dolandırıcılık, yalanlarından kurtulmak için Süleyman Şah Türbesi’nin yeniden inşası için Ya Rabbi sen bize imkan nasip eyle.”