Adana Valisi Mustafa Büyük, 2008-2010 yılları arasında görev yaptığı Edirne’yi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Edirne’ye vali olarak atanan Büyük, iki yıl görev yaptıktan sonra Sakarya’ya tayin oldu. Bu şehirde yaklaşık 4 yıl görev yapan Mustafa Büyük, Bakanlar Kurulu kararı ile Mayıs 2014 tarihinde Adana’ya atandı.

Bir program nedeniyle İstanbul'a gelen Vali Büyük, EMITT Fuarı'ndaki Edirne standını gezdi. Ardından, eski görev yerine ziyarette bulunan Büyük, ilk olarak Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti. İki vali, birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Büyük, yaptığı açıklamada, 2010 yılında Edirne’den ayrıldığını belirterek, “Hüzünle ayrılmıştık, 2 yıl görev yaptığımız ilde güzel hatıralar bırakarak. Aradan geçen zaman içerisinde farklı zamanlarda kısa süreli ziyaretlerimiz oldu ama şimdi sayın valimizi ve belediye başkanımızı hem tebrik etmek hem de bir selam vermek için uğrayalım dedik.” dedi.

İyi bir Edirne bulduğunu anlatan Büyük, “Bugün hava şartları da fevkalade güzeldir. Tabii iki yıl görev yaptığım yerde çok özel hatıralarım var. Duygulanmamak mümkün değil. Çalışma arkadaşlarımı, sevdiğim insanları, Edirnelileri görmek beni mutlu ediyor. Edirne'nin çok daha iyi bir şekilde gelişen, kalkınan daha yüzü gülen bir şekilde bulunmasından mutluluk duyduğumu belirtiyorum. Güzel tesisler oluşmuş. Daha yaşanabilir bir şehir görüntüsü veriyor. Bunlar da beni mutlu ediyor. Bu vesile il Edirnelilere selamları, sevgilerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Vali Mustafa Büyük’ü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken tanıdığını, Edirne’deki görevi sırasında ise İstanbul Bakırköy Kaymakamı olarak görev yaptığını hatırlatarak, valinin teşriflerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valinin buradan güzel izlenimlerle ayrıldığını, şu anda sokakta yürürken anladığını ifade eden Şahin, “O bakımdan gerçekten sayın valim, benim de en çok sevdiğim vali arkadaşlarımdan birisidir. Kendisini Edirne’de görmekten son derece mutluyum. Edirne’de biz de onun izinden gitmeye devam ediyoruz. Bir iki hususu bana hatırlattı. İnşallah bu kış geceleri onu da değerlendireceğiz. Helva gecesi yapacağız.” açıklamasını yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mustafa Büyük'ün 2008-2010 yılları arasında Edirne’de görev yaptığını hatırlatarak, kendisinin o tarihlerde üniversitenin genel sekreteri olduğunu kaydetti. O dönemde şehir için yine birlikte çalıştıklarını açıklayan Gürkan, “Sayın valim 2010 yılında ayrıldı. Onun ayrılmasından kısa bir süre sonra ben milletvekilliği için ayrıldım. Orada milletvekili oldum, geri döndüm belediye başkanı oldum. Sayın valim de tekrar bizi ziyarete geldi. Dün de sağ olsunlar EMITT Fuarı'nda Edirne standını ziyaret etti.” şeklinde konuştu.

Edirne’nin, kendisine değer verenlere ne kadar değer verdiğini konuştuklarını anlatan Gürkan, şunları ifade etti: “Valimiz sayın Mustafa Büyük de bu değerdeki insanlardan birisi. Zaten hizmet yaptığınız yerde başarılı olup olmadığınızı o görevden ayrıldıktan sonra, tekrar ziyaret için gittiğinizde aynı itibarla karşılaşıyorsanız vicdanen bunu kendiniz test edersiniz. Sevgili valimiz Edirne’den geçerken herkes hoş geldin diyor. Herkes böyle hüsnü niyetle karşılıyorsa demek ki iyi görev yapılmış, gönüller kazanılmış. Sayın Mustafa Büyük, gönüllerde eser yapan valilerden birisi. O yüzden kendisini Edirne’de görmekten hem belediyemizde görmekten son derece mutluyum. Daha sık bekliyoruz.”