Adana’da 2014-2015 eğitim–öğretim yılı birinci yarıyıl sonunda ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 470 bin öğrenci ile 26 bin öğretmen tatile girdi. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Merkez Yüreğir ilçesindeki Tahsilli İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Okul bahçesinde öğrencilerin folklor gösterilerini izleyen Akpınar, dersliklere geçip miniklerle sohbet etti, sorular sordu. Akpınar, “Tatilde bol bol test çözeceğim” diye çocuklara “Bence bol bol hiç test çözmeyin. İmkan varsa ailenizle birlikte gezin, dinlenin. Arkadaşlarınızla oyun oynayın. 15 gün boyunca bol bol test çözmeye gerek yok. Zaten dinlenmek için tatil var.” şeklinde öğüt verdi.

Programlı yaşamanın önemine dikkat çeken Akpınar, “Bazı öğrenciler tatil diye ‘akşam geç yatayım, sabah öğleye doğru kalkayım.’ diyor. Hayatı alt-üst oluyor, uyku düzeni bozuluyor, zamanında kahvaltısını yapmıyor. En iyisi planlı davranmaktır.” uyarısında bulunup, öğrencilere karnelerini dağıttı. Akpınar, karne heyecanına ortak olduğu çocuklara meyve suyu ikram ettikten sonra diğer yöneticilerle sıralarda oturup, günün anısına fotoğraf çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, öğretmenlere dönük konuşmasında ise yarıyılı değerlendirirken, dönem içerisinde bir takım olumsuz olayların da yaşanabildiğini hatırlattı. Akpınar şöyle devam etti: “Gönül ister ki hiçbir çocuğumuzun burnu kanamasın, hiçbir öğretmenimiz mutsuz olmasın. Ama 470 bin öğrenci ve 26 bine yakın çalışanla eğitim-öğretim faaliyetini devam ettirirken maalesef olumsuz vakalarla da karşılaşabiliyoruz. Öğrenciler arasında kimi disiplinsizlikler veya elimizde olmayan nedenlerden kazalar olabilir. Büyük bir camiayayız. Aramızdan ayrılan öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ama genel manada özverili çalışmalarla herkes görevini yaptığı sürece devamlı bir iyileşme ve gelişmeyi sağlamaya devam ediyoruz. Bu vesileyle öğretmenlerimize teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum.”