Türk Haber Sen üyeleri, Adana PTT Başmüdürlüğü önünde toplanarak, sendika üyelerine karşı yapılan baskıları protesto etti.

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı ve diğer şube başkanlarının da katıldığı eylemde PTT’de çalışan sendika üyelerine yapılan baskıya son verilmesi istendi. Eylemde konuşan Türk Haber Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Küçükkavruk, Adana PTT Başmüdürlüğü’nde siyasete yaranmak adına, PTT’nin tüm hizmetlerinin birkaç aracı yandaşa bırakıldığını söyledi. Kurumun asıl amacı olan halka hizmetin aksatıldığını dile getiren Küçükkavruk, bireysel menfaatler için kurumun heba edildiğini, yöneticilerin plan, proje ve hizmet üretmek yerine, yalnızca tayin terfi işleri ile kendilerini şirin göstermeye çalıştığını vurguladı.

PTT’de her geçen gün hizmet kalitesinin düştüğünü aktaran Mustafa Küçükkavruk, yöneticilerin gerek siyasete gerekse yandaş sendikaya yaranmaktan kurumum hizmetlerinden bihaber olduklarını aktardı.
Başmüdürlüğün gelirlerini fazla göstermek amacıyla personel talebinde bulunulmayıp, il içi tayinler sürekli haraketli tutularak vatandaşa karşı görevlerin yerine getirilmediğine işaret eden Küçükkavruk, bu şekilde personele yer değişikliği tehdidi ile de mobing uygulandığına dikkat çekti. Personel arasında ayrımcılık yapıldığını belirten Küçükkavruk, “İnsan kaynaklarına yandaş sendika üyeleri ve yöneticileri yerleştirilerek sendika evraklarımız bilinçli olarak kaybediliyor veya imha ediliyor. Karşılığında ikazla geçiştiriliyor. Başbakanlık genelgelerine ve Yargıtay karalarına rağmen işyeri temsilcilerimiz veya yöneticilerimizin yerleri değiştirilerek, personel gözünde farklı algı oluşturulma çabasına giriliyor.” dedi.