Türkiye’nin dört bir yanı kar ve soğuk havanın etkisinde bulunurken, Adana’da vatandaşlar sıcak havada Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvada balık tuttu.
    
    Adana Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Balıkçılar Derneği (ÇUBADER) işbirliğiyle 1. Adana Amatör Tatlısu Olta Balıkçılığı Turnuvası düzenlendi. Seyhan Nehri Gondol Marina’da yapılan turnuvaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Olta takımlarını alan Adanalılar, güneşli havayı da fırsat bilerek turnuva alanına akın etti. Turnuvada nehre ilk oltayı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü attı. Bilinçli balıkçılık ve nehir temizliği konusunda insanlarda farkındalık oluşturma amacıyla yapılan turnuvada vatandaşların tuttu balıklar daha sonra tekrar suya geri bırakıldı.

    Turnuva nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, turnuva ile Adanalıları şehrin en büyük değeri olan Seyhan Nehri ve Barajı ile buluşturup su kültürünü ve çevre bilincini yerleştirmek olacağını söyledi. Sucul alanlara sahip çıkılması ve suların daha temiz tutulması ve bu bilincin çocuklara aktarılmasını istediklerini ifade eden Akkuş, nehirde sazan, kadife, yayın, karabalık, yılan balığı ve sulak gibi yaygın türlerin avlanmasını öngördüklerini dile getirdi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, turnuva ile amacın en çok tutan, en çabuk tutan, en büyüğünü tutanlardan ziyade tabiatın korunmasına yönelik bir mesaj olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Sözlü, nehrin temiz tutulması için vatandaşlardan destek istedi.