Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, devletin uygulamadığı şeyleri diş hekimlerinden istediğini söyledi.

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adana Diş Hekimleri Odası (ADO) başkanlığına yeni seçilen Fatih Güler’e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Hasan Yaman’ın istifa etmesinin ardından ADO Başkanlığına yeni seçilen Fatih Güler’e yeni görevinde başarılar dileyen Ersun Özkan, “Öncelikle oda başkanlığınız hayırlı olsun. 2011 yılında yönetime geldiğimizde ziyaret ettiğimiz ilk oda yine Diş Hekimleri Odası’ydı. Çok iyi ilişkilerimiz var. Sağlık bileşenleri olarak bizler kardeş kuruluşuz. Ortak yapılacak her çalışmada sizin yanınızda yer alırız. Bundan sonraki süreçte de sizinle ilişkilerimizin daha da iyiye gideceğini biliyoruz. Diş hekimleri, eczacılar ve tabipler Sağlık Platformu kurarak daha sık bir araya gelmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatih Güler de “Sağlık bileşenlerinin bir araya gelerek sağlık politikaları karşısında ortak akıl yürüterek bir kolaj oluşturulabilir. Eczacıların durumunu siz diş hekimleri ise biz biliriz. Tabip odası kendi sorunlarını bilir. Üç odanın bir arada olması faydalı olur diye düşünüyorum.” dedi.
Sağlık kuruluşları yönetmeliğindeki değişikliklerden de söz eden ADO Başkanı Fatih Güler, “Bizim karşı çıktığımız en büyük madde; A Tipi ADSM’ye yüzde 49’na diş hekimi olmayan birisinin sermaye koyup, işletme sahibi olabilmesiydi. Sahte dişçilere fırsat veriliyor ne yazık ki bu konuda bizim karşı çıkışlarımız dikkate alınmadı. Ortada çok çelişkiler var. Sağlık Bakanlığı bütün özel sağlık kuruluşlarından diş hekiminin muayene odasında 12 metrekareyi zorunlu tutuyor. Bu doğru bir kriterdir. Ama bakanlık kendi açtığı Ağız Diş Sağlığı Merkezleri’nde bunu uygulamıyor. Küçücük oda da üç tane ünite var. Hekim de hasta da birbirine değerek geçiyor. Engelli platformu yok. Engelli hasta için özel oda yok. Ama yönetmelikle bizlerden öyle şeyler istiyorlar ki şaşırırsınız. Kendi uygulamadığını bizlerden istiyor. Umarız yanlışlardan dönerler.” diye konuştu.