Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen Adli Tıp Uygulamalarını Değerlendirme Toplantısı’nda savcılar ve adli tıp uzmanları bir araya geldi. Adana Adliyesi’nde düzenlenen toplantıda bölgedeki ‘adli tıp uygulamaları, çalışma koşulları, yaşanabilecek aksaklıkların nasıl giderilebileceği, özel vakalarla ilgili yaptırımlar, adli tıp raporlarının soruşturma açısından önemi’ konuları ele alındı.

Kurumdaki personelin çalışma koşullarının da konuşulduğu toplantıda belirli başlıklar altında çözüm önerileri toplandı. İşleyişin aksamaması ve raporlama işlemlerinin hız kazanması için hastaneler başta olmak üzere ilgili diğer kurumlarla ve kolluk kuvvetleriyle ilgili gerekli yazışmaların yapılması kararının alındığı toplantıda, Cumhuriyet Savcıları ile uzmanlar görüş alışverişinde bulundu. Programda konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adli tıp raporlarının soruşturma ve kovuşturmada birçok hakikatin ortaya çıkmasında önemli rol oynadığını söyledi. Yeldan, “Adliye ve Adli Tıp Kurumu arasındaki iletişim güçlü olmalı. Soruşturma kalitesini arttırmak, delillere ulaşıp şüphelilerin kanunda karşılık bulan eylemlerine gerekli cezanın verilmesi noktasında sistemin en iyi şekilde işlemesi için üzerimize düşeni yapmalıyız.” dedi.

Adana Adli Tıp Grup Başkanı Prof. Dr. Necmi Çekin ise Cumhuriyet Savcıları tarafından hazırlanan tahkikat bilgilerinin otopside tanı koyma esnasında önem arz ettiğini belirtti. Çekin, “Biz, otopsilerin çoğunda tanıyı savcılarımızın tahkikat bilgilerinden yararlanarak koyarız. Olay yeri ve tahkikat otopsi süreci açısından çok önemli. Bilgiler olmadan otopsiye başlamak ya da rapor yazmak çok zor.” diye konuştu. Toplantıya Morg İhtisas Daire Başkanı Tamer Eren, Kimya İhtisas Daire Başkanı Mehmet Dişbudak, Adli Tıp uzman doktorları Filiz Erdem ve Demet Meral ile cumhuriyet savcıları katıldı.