İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Hasan Onur Dinç, kadına şiddetin önlenmesi için beş savcının görev yaptığı, Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu açıldığını söyledi. Ayrıca adliye önünde basın açıklamaları yapılabileceğini, saat 12.00 ile 13.00 arasında yapılması halinde kimsenin rahatsız olmayacağını, özgürlüklerin de kısıtlanamayacağını söyleyerek, herkesin bu saatlere uymasını istedi.

İzmir Adliyesi'ne, basından sorumlu başsavcı vekili olarak atanan Hasan Onur Dinç, polis ve adliye muhabirlerinin oluşturduğu İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve muhabirlerle biraraya geldi. Adliye binasındaki toplantıda Dinç, basınla devamlı iletişim halinde olacaklarını, kamuoyunu ilgilendiren davalarda bilgi kirliliği oluşmaması için resmi ağızdan bilgi aktaracaklarını söyledi. İzmir'in huzurlu ve sakin bir şehir olduğunu dile getiren Başsavcı Vekili Dinç, son zamanlarda adliye önünde basın açıklamaları ve yürüyüşlerin yasaklanması konusunda da açıklamalarda bulundu. Özgürlük ve düşünce özgürlüğünün kısıtlanmasının söz konusu olmadığını beliren Dinç, "Açıklama yapmak isteyen herkesten karşılıklı anlayış bekliyoruz. Burada duruşmalara katılanlar ve adliyeye gelen vatandaşları da düşünmeliyiz. Bizler kimsenin özgürlüğünü kısıtlamıyoruz. Özellikle öğle saatleri 12.00 ile 13.00 arasında, C blok önünde basın açıklamaları yapılırsa daha iyi olur. Bu konuda herkesi bu saatler konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Türkiye'de kadınlara yönelik artarak devam eden şiddet olayları sebebiyle İzmir Adliyesi'nde "Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu" kurduklarını belirten Dinç, burada beş savcının görev yapacağı, emniyet ve ilgili birimlerle işbirliği yapılarak kadına yönelik şiddeti önlemeye çalışacakları bilgisini verdi. Dinç, adliye muhabirlerinin çalışma şartlarını fiziki olarak iyileştirmeye çalışacaklarını da söyledi.