Oktay, Kahramanmaraş'taki Suriyelilerin barındığı çadır kenti ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, çadır ve konteyner kentlerdeki kışa hazırlık çalışmalarını ve yürüyen projeleri yerinde görmek için kampları ziyaret ettiğini belirtti. Kış hazırlıklarının en geç 15 gün içerisinde tamamlanacağını ifade eden Oktay, şunları kaydetti:
     ''Karkamış, Nizip, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta kalan misafirlerimizi yerinde ziyaret ettik. Kışa hazırlıkla ilgili çalışmalarımız oldukça yoğun devam ediyor. Kışlık ihtiyaçlarla ilgili bu yıl güzel bir uygulamam başlattık. Yangına karşı korumalı direkt elektrikle çalışan radyatörlü kalorifer ısıtıcıları tüm kamplarımıza dağıttık. Isı problemini bu şekilde çözdük. Kışlık giyecek dağıtımları devam ediyor. Çadırların kışa hazırlanmasıyla ilgili tüm eksikler gideriliyor.''
    
     -Çadır kentte Türkiye standardı-
    
     Türkiye'deki sığınmacı sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Oktay, bu ülkedeki olaylar devam ettiği sürece böyle bir akımın Suriye'nin diğer komşularına olduğu gibi Türkiye'de de süreceğini, bu nedenle AFAD olarak her türlü hazırlığı yaptıklarını belirtti.
     Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki kampların uluslararası standartların çok üzerinde olduğunu vurgulayan Oktay, çadır kentlerde bir yoğunluk bulunduğunu, ancak problemi de çözmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Kampların mevcut durumlarından son derece memnun olduğunu ifade eden Oktay, ''Türkiye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ülkemiz bu alanda çok ciddi bir tecrübe kazandı. Bu tecrübenin sonucunda maliyetleri düşürmeye çalışıyoruz. Standartları yükseltiyoruz ama bir şekilde maliyetleri de düşürmeye çalışıyoruz. Özellikle kurs, eğitim, sağlık ve lojistik ihtiyaçların temini konusunda sistem oturmaya başladı. Çadır kentlerin durumuyla ilgili bir standart hazırlıyoruz. Bu Türkiye'nin standardı olacak'' diye konuştu.
     Oktay, çadır kentlerde kazanılan birikimlerin her türlüğü afet anında hızlı bir şekilde müdahale için iyi bir tecrübe olduğunu kaydetti.
    
     -''Uluslararası standardın çok üzerinde bir hizmet sunuyoruz''
    
     Çadır kentlerde lüks bir ortam sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Oktay, şöyle devam etti:
     ''Hedefimiz can, mal ve barınma güvenliği olmayan insanları Türkiye'de misafir etmektir. Türkiye zaten herkese kucak açmıştır. Suriye'deki kardeşlerimize barınma alanı sağlıyoruz. Çadır kentlerde hizmetleri sağlarken imkanlar ölçüsünde en iyisini yapmak istiyoruz. Uluslararası standardın çok üzerinde bir hizmet sunuyoruz. Çadır kentlerde en çok beklenti bir an önce kış hazırlıkların tamamlanması yönünde. Onları tamamlıyoruz. Bir de başka kamplarda olan akrabalarıyla bir araya gelmek istiyorlar, bu da imkanlar ölçüsünde mümkün olabilir. Bunları imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Ama tüm akrabaları bir araya getirme gibi bir şansımız yok.''
     Oktay, bir gazetecinin Ceylanpınar'da meydana gelen olaylara ilişkin sorusu üzerine, ''Ceylanpınar Kaymakamlığı ve Şanlıurfa Valiliği her türlü tedbiri alıyor ve herhangi bir problem söz konusu değil. Sınırda bir yığılma oluştu. O yığılmayla ilgili herhangi bir sıkıntıya girilmemesi için de oradan içeriye ciddi bir alım yaptık. Onları ilgili kamplara dağıtmaya çalışıyoruz. Türkiye'ye sıkıntı çıkartmadan kamuoyunu çok aşırı meşgul etmeden AFAD olarak bunları organize etmeye çalışıyoruz. Yumuşak bir geçişle organize edelim istiyoruz. Şuan itibariyle de bu çalışma yapılıyor. Belli bir kısmı çadır kentlere alındı. Belli bir kısmı geçici bir yerde misafir ediliyor'' şeklinde konuştu.
     Oktay, ziyaret kapsamında AFAD görevlileri tarafından kurulan çadır kentte, Türkoğlu Kaymakamı ve kamp sorumlusu Tuncay Akkoyun'dan bilgi aldı. Çadır kentteki mahalleleri ziyaret eden Oktay, Suriyeli sığınmacıların ilgisiyle karşılaştı.