Afganistan'dan Türkiye'ye 2 ay önce gelen Khadija Habibi isimli Afganistanlı kadın, kız kardeşi ve eniştesi ile birlikte kocasının ölümüyle ilgili gözaltına alındı. Filmleri aratmayan cinayet, Afgan kadının çelişkili ifadeleri sayesinde çözüldü.

İddiaya göre Khadija Habibi (48) isimli kadın, kocasını öldürtmek bir plan yaptı. İstanbul'a geldikten sonra Habibi'nin kocası Baz Mohammad (59), "Kız kardeşini de çağır. Ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelsinler." dedi. Yol parası için 4 bin 500 dolar da harçlık verdi. Baldız Naz Sahebi (34) de eşi Mohammad Nasim Anvari (42) ve 4 çocuğu ile birlikte İstanbul'a geldi. Bir süre sonra Baz Mohammad, eşine "Kardeşin parayı ödeyemeyecek. Zaten onu da beğeniyorum. Söyle ona birlikte olalım. Parayı da istemem." dedi. Eşinin itiraz etmesi üzerine Baz Mohammad, "Kabul etmezsen seni boşarım." dedi.

Bunun üzerine Habibi, bir cinayet planı hazırladı. Kardeşine eşinin isteğini söyledi. Ardından da, "Zaten sarhoş. Sana zarar verecek halde değil. Onu oyala sen. Ben her şeyi düşündüm. Adam ayarladım. Sana zarar vermeye kalktığı anda onu dövecekler. Ne gerekiyorsa yapacaklar." diye konuştu. Olay günü 13 Eylül’de iki aile, çocukları ile birlikte parka gitti. Ardından Sahebi, teklifi kabul etmiş gibi eşi ile birlikte oradan ayrıldı. Eniştesinin Zeytinburnu Sümer Mahallesi 3/4 sokak no:13/10'da bulunan evine gittiklerinde Sahebi, kocasının da evde kendilerini beklediğini görünce neye uğradığını şaşırdı. Ablasının, başka birilerinin kendilerini bekleyeceğini söylemesine rağmen Habibi’nin, eniştesine de, "Karın ile benim kocam birlikte oluyorlar. İnanmazsan bizim eve git. Onları göreceksin." dediği öğrenildi. Elinde satırla bekleyen Mohammad Nasim Anvari, bacanağı Baz Mohammad'ı birçok yerine satırla vurarak öldürdü.

Habibi, cinayetin ardından kardeşi ile eşine, dolabın üzerinde bir çanta içinde 10 bin dolar olduğunu söyleyip, onu da alıp kaçmalarını söyledi. Kardeşi ve eniştesi kaçtıktan sonra da sabah olmasını bekleyerek polise gitti. Akşam eşinin kendisini parka çağırdığını söyledi. Eşinin normalde her zaman orada alkol kullandığını ifade etti. Parka gittiğini, eşinin orada olmadığını ve bir süre beklemesine rağmen eşinin gelmediğini belirten Habibi, eve gittiğinde kapının kilitli olduğunu, geceyi çocukları ile birlikte komşularında geçirdiğini anlattı. Sabah da kapıyı çilingir vasıtasıyla açtıklarında eşinin kanlar içindeki cesedi ile karşılaştığını söyledi.

CİNAYET, ÇELİŞKİLİ İFADE SAYESİNDE ÇÖZÜLDÜ

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Habibinin ifadesinde kocasının yanına giderken kapıyı kendisinin kapattığını söylemesine rağmen döndüğünde kapıyı açamadığını söylemesi üzerine kadınının çelişkili ifade verdiğini belirledi. Ancak Habibi'ye belli etmeden komşularının ifadelerine başvuran polis, Habibi'nin kardeşinin, ailesi ile birlikte apar topar gece vakti kaçtıklarını tespit etti. Güvenlik kamera ve mobese görüntülerine izleyen polis, kaçak aileyi Ankara'ya oradan da Manisa'ya kaçtıklarını belirledi.

ENİŞTESİ İLE EL ELE EVE GİDERKEN KAMERAYA YAKALANDI

Görüntülerde öldürülen Baz Mohammad ile baldızı Naz Sahebi'nin, eve el ele girdikleri, Sahebi'nin, cinayet sonrası evden çocukları ile birlikte ayrıldığını belirledi.

Manisa'ya giden polis, aileyi burada gözaltına aldı. Mohammad Nasim Anvari ile eşi Naz Sahebi Manisa'da, cinayeti planladığı iddia edilen Khadija Habibi de İstanbul'da gözaltına alındı.

ABLASININ OYUNUNA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Khadija Habibi, ilk ifadesinde eşinin cesedi ile karşılaştığını söylediği için ikinci kez ifadesi alınamadı. Ancak kardeşi Naz Sahebi ile Mohammad Nasim Anvari, Habibi'nin oyununa geldikleri şeklinde ifade verdiler. Habibi, Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme, Anvari ile eşi de "Canavarca ruh saikiyle tasarlayarak adam öldürmü" suçundan Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.