Güven, yaptığı açıklamada, ağustos ayı meclis toplantısında, son günlerde ülkede yapılan terör saldırılarını şiddetle kınayarak, 4-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Afşin Kültür ve Güreş Festivali'ni iptal ettiklerini söyledi.

Terör olayları nedeniyle, Afşin Belediyesi bünyesinde yapılması planlanan festival, şölen ve şenlik gibi etkinliklerin iptal edildiğini dile getiren Güven, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucu bir çok vatandaşımız hayatını kaybetmesi, polis ve askerimizin şehit edilmesi, millet olarak bizlere derin bir üzüntü yaşatmıştır. Öncelikle bu saldırılar nezdinde bütün provokatif hain saldırıları lanetliyorum. Terör saldırıları sonucu şehit olan polis ve askerlerimize de  Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Her zaman bir ve beraber olan milletimiz, bu hain saldırıların ardından dik durarak, teröre asla ve asla prim vermeyecektir. Rabbim devletimizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun."