Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Çukur köyünde yaşayan Nazife Yazıcı(64), ahırından 2 büyükbaş ve 1 buzağıyı çalanlara, "Ben bu yaşta hayvancılıkla uğraşıyorum. Sütünü satıp para kazanıyordum. Kim aldıysa yazıklar olsun." dedi.

18 yıl önce geçimsizlik yüzünden eşinden boşanarak kızı ve torunu ile birlikte yaşayan Yazıcı, süt satıp geçimini sağlamak amacıyla 27 Şubat'ta hayvan pazarından 3 bin liraya bir inek ve buzağı satın aldı. Evinin yaklaşık 200 metre yakınındaki bahçeye yaptırdığı ahırda hayvanlarına bakan Nazife Yazıcı'nın 7 Mart'ta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hayvanları çalındı. Ahırın yanına bağladığı köpeğin sesi üzerine ahıra koşan Nazife Yazıcı hayvanların ahırdan çalındığını fark etti. Nazife Yazıcı, durumu jandarmaya haber verdi. Yapılan aramalara rağmen hayvanların izine rastlanmadı.

Hayvanların patika yol üzerinden Filyos Çayı kenarındaki köprüden araçlara yüklenerek kaçırıldığını öğrenen Yazıcı, yetkililerden tek geçim kaynağı olan hayvanlarının bulunmasını istedi. Yazıcı, şunları söyledi: "Benim hayvanlarımı kim aldıysa getirsin. Benim ineğim süt ineğiydi. Ben bu yaşta hayvancılıkla uğraşıyorum. Sütünü satıp para kazanıyordum. Getirip ahırın yanındaki ağaca bağlasınlar. Kimseye zararımız yoktu. Kim aldıysa yazıklar olsun. Allah yüzünü güldürmesin."