İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bölge ve bütün dünyadaki çatışmalarda, Amerikan ve müttefiği siyonistlerin elinin olduğunu söyledi.

Mahmud Ahmedinejad, Bursa’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen programa katıldı. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile Elif Erbakan’ında katıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mahmut Ahmedinejad, konuşmak için kürsüye geldiğinde protesto şoku yaşadı. Ahmedinejad, bir süre konuştuktan sonra ayağa kalkan iki kişi, ellerinde Özgür Suriye Ordusu bayrağı açmaya çalışarak tekbir eşliğinde protesto yaptı. Bunun üzerine hemen yan sıralarda oturanlar ilk müdahalede bulundu. Ardından polis ekipleri şahısları salondan çıkarmaya çalıştı. Polis protestocu şahısları salondan çıkarırken bazı kişilerin saldırmak istedi. Dışarı çıkarılan şahıslar polis aracına alınarak emniyete götürüldü.

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, protesto ile başlayan konuşmasında Necmettin Erbakan’ı anlattı. Erbakan’ın hayatını İslam hizmetine adadığını belirten Ahmedinejad, İslam toplumunun özellikle son yıllarda büyük karışıklıklarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Uluslararası ilişkilerde ikiyüzlülük, yaygın fakirlik, adaletsizlik ve sömürgeciliğin insanlara büyük sıkıntılar yaşattığını anlatan Ahmedinejad, birinci ve ikinci dünya savaşlarını da bu sömürülerini devam ettirmek isteyenlerin çıkardığını anlattı.

Ahmedinejad; “Bu gün 3 milyardan fazla insan açlık sınırı altında yaşamakta, 1 milyardan fazla insan ise günde bir öğün sıcak yemeğe ulaşamamakta. İnsanın layık olduğu refah ve yararlanma ölçüsünü nazara alırsak dünya halkının büyük çoğunluğu yoksulluk içinde sıkıntı çekerken, sadece sınırlı bir azınlık bolluk içinde yüzmektedir. Adalet ve insan hakikatı karşısında en kötü amel zulüm olup, insanın kişiliğini yok etmektedir.” dedi.

Bölgede ve bütün bir dünyada mevcut ihtilaflar, anlaşmazlıklar ve çatışmalarda Amerikan hükümeti ve müttefikleri ile siyonistlerin ellerinin açıkça görüldüğünü belirten Mahmut Ahmedinejad, şunları söyledi: “Afrika, Asya, Latin Amerika, ve Ortadoğu’da anlaşmazlıklar ve savaşlar çıkarmak suretiyle milletlerin yer altı ve yer üstü zenginliklerini yağmalamaktadırlar. Onlar bütün milletlerin güç ve izzetlerini tahrip etmek için planlar yapıp durmaktalar. Silah yapım ve ticaretinde rekabete girişmeleri, binlerce atom bombası, füze, savaş uçağı ve insanlık dışı kitle kıyım silahları depolamalarının dünya barışı ve güvenliği için olduğuna kim inanır. Kudüs’ün işgalcisi mütecaviz rejimin bölgeye dayatılmasının, Yahudileri desteklemek, barış ve refah için amaçlı olduğuna kim inanır. Esasen sömürücü güçlerin çıkarları ancak güvensizlik ve çatışma sayesinde sağlanabilir.”

Mahmut Ahmedinejad, sözlerin, “Yaşasın bahar, yaşasın insan, yaşasın tevhid, adalet, yaşasın özgürlük ve aşk, yaşasın Türk halkı ve yaşasın İran halkı” şeklinde tamamladı.

HİÇ BOŞUNA GULU GULU DANSI YAPMAYIN

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan da gerçek Milli Görüşçü’lerin Necmettin Erbakan’ın davasından vazgeçmediğini söyledi.

Salonu dolduranların çeşitli zorluklar ve badirelerden geçmelerine rağmen Erbakan yolundan ayrılmadıklarını belirten Fatih Erbakan, “Bu salonu dolduranlar, Erbakan’dan aldıkları ferasetle, Erbakan’dan aldıkları dirayetle, Erbakan hocamızdan aldıkları cihat şuuru ve dava aşkıyla davalarından vazgeçmediler. Erbakan hocamızın çizdiği yoldan ayrılmadılar” diye konuştu. Bu sözler üzerine salonu dolduranlar ise; “Erbakan nerede, biz oradayız” diye slogan attı.

‘Erbakan vefat etti diye hiç boşuna sevinmeyin ve hiç boşuna gulu gulu dansı yapmayın.’ diyen Fatih Erbakan, şunları söyledi; “Korkuyorsunuz değil mi, evet, korkuyorsunuz. Eyvah ne oluyor, bizim yıllardan beri uğraşıp birbirinden ayırmaya çalıştığımız insanlar bir araya geliyorlar ve bizim aleyhimize konuşuyor diyorsunuz. ‘Yoksa yeni bir dünya mı kuracaklar’ diyorsunuz. Elbette ki yeni bir dünya kurulacak ve İslam Birliği kurulacak ve elbette mağlup olacaksınız. Elbette zafer İslam’ın ve Müslümanların olacak. Korkunun ecele faydası yok. Hiç boşuna gulu gulu dansı yapmayın. İnşallah hepimiz gözlerimizle Ayasofya camisinde İslam birliğinin kurulduğunu göreceğiz Allah’ın izniyle”