Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Fırat Mahallesinde kırılan tahta elektrik direğinin yenisini getirilinceye kadar elektrik telleri yaş ağacın üstüne atıldı.

Fırat Mahallesi Kümeevleri sokakta vatandaşın kendi imkanlarıyla diktiği ahşam elektrik direğine araç çarptı. Çarpma sonucu tahta elektrik direği kırıldı. DEDAŞ ekipleri tahta direğin yerine yenisi getirileceği zamana kadar telleri ağacın üstüne koydu. Direk yerine ağaçın kullanılması sebebiyle teller aşağı doğru sarktı. Elektrik tellerinin yere mesafesi yaklaşık olarak 3 metre oldu. Tellerin yere yakın mesafede olması tehlike oluşturuyor.

Sokak sakinleri çocuklarının sokakta oynadığını ve geçen herhangi bir aracın, kamyonun bu elektrik tellerine takılabileceğini söyledi. Fırat Mahalle Muhtarı Ahmet Özbakan, vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine geldiklerini belirtip, ''Vatandaşlar kendi imkanlarıyla tahta direkleri getirip dikerek elektrik çekmişler. Evlerin tamamı abonelidir. Vatandaşlar DEDAŞ'a 'Kamyon bizim tahta direğe çarpmış direğimiz kırılmış' diye söylediler. DEDAŞ yeni direk getirip kurmak yerine yaş ağacın üzerine telleri almışlar. Burdaki tellerin yüksekliği 2 metre buradan bir kamyon bir pikap geçerse bir ölüm vakası olduğunda sorumlusu kimdir? Ben miyim DEDAŞ mı yoksa, Devlet midir. Çocuklar burada oyun oynuyor ellerinde değnekte var tel de var. Direk getirmek yerine ağacın üstüne atmışlar.'' dedi.

Mahalle sakini Abuzer Kanlıdere ise yaptığı açıklamada, 5 seneden beri burada bir ev yaptığını, şimdi 20-30 ev olduğunu belirtip, ''Biz buradaki 2 direği kendi imkanlarımızla kepçe tutarak diktik, hat çektik. 5 senedir benim aboneliğim var. Ben elektrik ücretini ödüyorum. Devlet bana burada bir hizmet yapmıyor. Bizim direkte kırılmış, gelip bizim direği yapsınlar, hattımızı çeksinler. Biz devletten rica ediyoruz, yardımlarını bekliyoruz.'' dedi

Sokakta oynayan çocuk ise "Bu elektrik telleri çok alçaktır top atıyoruz top değiyor yani tehlikeli bir şeydir." dedi.

DEDAŞ yetkilileri de açıklamada şunları söyledi: ''Kırılan direğin yerine yenisi en yakın zamanda konulacaktır. Evlere enerji verilmesinde herhangi bir problem yoktur. Evlerimize enerji verilmektedir.''