Zonguldak'ta 3 gün önce Çınartepe Aile Sağlığı Merkezinin penceresinden girerek, hastaların kimlik ve muayene bilgilerinin yer aldığı 3 bilgisayar ve bir cep telefonu çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 hırsızlık zanlısından biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aile Sağlık Merkezi'nden bilgisayarların çalınması nedeniyle hastaların mağdur olduğu hırsızlık vakasının zanlıları O.G.(18), G.Ö. (19) ve R.D. (29) gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılarak Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılardan R.D. ve G.Ö. serbest bırakıldı. Diğer zanlı O.G. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çınartepe Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'nde üst katı lojman, alt katı Kur'an kursu olarak kullanılan 3 katlı binanın ikinci katında hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi'ne perşembe gecesi pencereden giren şüpheli veya şüpheliler, doktorların kullandığı ve hasta bilgilerinin yer aldığı 3 bilgisayar ile kuruma ait bir cep telefonunu çalmıştı. Aile Sağlık Merkezi'ne gelen vatandaşlar, bilgisayarlar çalındığı için muayene olamamıştı.