AK Parti Yozgat milletvekilliği aday adaylığını açıklayan engelli aday Yücel Danış, konuşmasında AK Parti yerine 'AKP' ifadesini kullanınca İl Başkanı Harun Lekesiz’den tepki geldi. Daha sonra yaptığı açıklamada da Danış 'AKP' ifadesini kullanmaya devam edince, İl Başkanı Lekesiz salonu terk etti.

Yücel Danış isimli aday adayı, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, partisinin ismini ‘AKP’ olarak telaffuz edince İl Başkanı Harun Lekesiz’den tepki geldi. Akdağmadeni ilçesinden aday adaylığını açıklamak için gelen Yücel Danış, heyecanına yenik düştü. Yücel Danış’a uyarıda bulunan Lekesiz, “Aday adayı olduğunuz partiyi önce bilin. Bu partinin böyle bir ismi bulunmamakta, bu şekilde toplantıyı sürdüremeyiz.” uyarısında bulundu.

Heyecandan dolayı yanlış telaffuzda bulunduğunu aktaran Yücel Danış, özür dileyerek toplantıya devam etti. Ancak toplantının ilerleyen bölümlerinde de aynı ifadeyi kullanınca İl Başkanı Lekesiz, basın toplantısını terk etti. Toplantıya devam eden Yücel Danış, heyecanına yenik düştüğünü ve farklı bir niyette olmadığını ifade etti. AK Parti’nin engelli kontenjanından aday adayı olduğunu söyleyen Danış, "Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesindenim. Engelliyim ve engelli kontenjanından başvuru yaparak, nasip olması durumunda başta engelliler olmak üzere hemşehrilerime hizmet etmek istiyorum. Şu anda demiryollarında çalışmaktayım. Bütün engelliler adına aday oldum. Heyecanımdan dolayı bir telaffuz hatası oldu.” diye konuştu.