Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme sona erdi. Görüşmede AK Parti için Mayıs ayında olağanüstü kongre kararı alındığı iddia ediliyor.

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin resmi bir demeç gelmezken, AK Parti'nin yarın olağanüstü Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı yapacağı öğrenildi.

Toplantıda olağanüstü kongre kararı çıkmasının beklendiği öğrenilirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bu toplantı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

MKYK'nın yarın saat 11.00'de bir araya geleceğini belirten CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, toplantının olağanüstü gerçekleşeceğini bildirdi.

SELVİ: "DAVUTOĞLU ADAY OLMAYACAK"

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi de yaptığı açıklamada, “Evet kongreye gidiliyor. Olağanüstü kongreye gitme çağrısı yapılacak. Görüşmede kongrede bu işin çözülmesi yönünde ortak karara vardıkları belirtiliyor. Davutoğlu aday olmayacak” diye konuştu.

Selvi sözlerine şu ifadelerle devam etti; "Davutoğlu istifa etmiş bir başbakan olarak veda etmeyecek. Kongrede aldığı emaneti, yine kongrede bırakacak. Krizi yumuşatarak, zarif bir şekilde veda etmeyi tercih ediyor. AKP ve kamuoyuna ‘Sizinle sorunum yok ama bu işin yürümeyeceği ortaya çıktı. Ben bu işi kongereye teslim ediyorum’ mesajı verecek.”

Abdülkadir Selvi görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 'Gerginlik var, istifa yok' ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti'den Mayıs ayında olağanüstü kongre kararı - 4 Mayıs 2016