Pakdil, ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun bağımsız, uygar olması ve her alanda kalkınabilmesi için iyi bir eğitim ve öğretim yapısının bulunmasının şart olduğuna işaret etti. Gençlerin ruh ve karakter yapılarının gelişmesinde öğretmenlerin büyük rol oynadığını ifade eden Pakdil, şunları kaydetti:
     ''Öğretmenlerin toplumun ve insanlığın gelişimini de etkilediği aşikardır. Öğretmenler toplumun vazgeçilmez temel taşlarıdır. İnsan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hem cinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmez. Ne mutlu ki ülkemizde bize ailemiz gibi gelişimimize katkıda bulunan öğretmenlerimiz bulunmaktadır.''
     Pakdil, öğretmenlik mesleğinin saygınlık kazanması, maddi ve manevi yönden güçlenmesi; öğretmenlere eğitim ve öğretim amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli ortamın hazırlanmasının en büyük dileği olduğunu vurguladı.