Kocaeli'nde, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder hakkında, oğlunu tedavi için götürdüğü hastanede kadın doktoru tehdit ettiği ve üzerine yürüdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, oğlunun tedavisi için Kandıra Devlet Hastanesi'ne götürdü. Özder, tedavi sırasında hastanede görev yapan genç kadın doktorla tartıştı. İddiaya göre, tartışmanın büyümesi üzerine Özder, hakaret ve tehditte bulunarak, 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' diyerek doktorun üzerine yürüdü. Hastanedeki görevliler araya girerek Özder'in doktoru darp etmesini önledi. Türk

Tabipler Birliği Kocaeli Şube Genel Sekreteri Burhan Çağlar Usta, yaşananlara tepki göstererek, "Yunus Özder hakkında hem sağlık hizmetini engelleme hem kişilik haklarına hakaret hem de hekimlik mesleğini aşağılamadan gerekli adli ve hukuki girişimleri yaptık, yapacağız." dedi. AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ise tehdit etmediğini belirterek, "Ben bağırıp çağırabilirim. Benim hastam gidiyor. O duygu haliyle bağırabilirim ama doktor hastaya yoğunlaşacak." diye kendini savundu.

AK PARTİLİ BAŞKANIN "SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?" DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Olay, 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece yaşandı. İddiaya göre, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, hastalanan oğlunu tedavi için Kandıra Devlet Hastanesi'ne götürdü. Özder'in oğluyla göreve yaklaşık bir ay önce başlayan kadın doktor ilgilendi. Doktor, hasta yakınlarının dışarıya çıkmasını istedi ancak Özder bunu kabul etmedi. Bu sırada tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özder, hakaret ve tehditte bulunarak, 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' diyerek doktorun üzerine yürüdü. O anda oraya bulunan görevlilerin araya girmesiyle Özder, doktoru darp etmesinin önüne geçildi.

Yaşanan olaya Türk Tabipler Birliği Kocaeli Şubesi tepki gösterdi. Türk Tabipler Birliği Kocaeli Şube Genel Sekreteri Burhan Çağlar Usta, meslektaşlarıyla hastane önünde yaptığı açıklamada, yaşanan olay hakkında bilgi verdi. Olayın 12-13 Ekim gecesi yaşandığını belirten Usta, şöyle devam etti: "Gece Kandıra Devlet Hastanesi’nde hekime yönelik bir saldırı oldu. Acil servise sinir krizi tablosuyla getirilen genç bir hastaya bilimsel ve etik kurallar gereği yalnız değerlendirmek isteyen meslektaşımız ortamın boşaltılmasını, yakınlarının dışarı çıkmasını talep etmiştir. Bu arada hasta yakınlarından birisi hekimin talebine saygısız itiraz etmiş daha sonra da kadın kimliğine de ayrıca hakaret dolu sözler sarf ederek meslektaşımızın üzerine yürümüş, 3 -4 kişinin araya girmesi ve şahsı zapt etmesi ile olası fiziki yaralanmanın son anda önüne geçilmiştir. Saldırgan, ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ diye meslektaşımızı tehdit etmeye, hakaretamiz sözler kullanmaya devam etmiştir. Saldırganın kim olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz ve ne yazık ki şaşırmadık. Meslek hayatına başlayalı henüz bir ay olmuş, hastane acil servisindeki 5. nöbetini tutmakta olan gencecik bir kadın hekimin yaşadığı saldırı ve şiddet budur."

"SALDIRGANIN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Saldırganın kim olduğunu bildiklerini kaydeden Usta, şunları aktardı: "Saldırganın kim olduğunu biliyoruz. Saldırgan hem hekim kimliğine hem de kadın kimliğine yönelik kendince alçaltıcı ifadeler kullanmıştır. Hekimliğe, kadına saldırmanın asıl alçaklık olduğunu ifade etmeye bile gerek yoktur. Evet saldırgan herhangi birisi değil. Topluma örnek olması gereken, yaşadığı ilçede kaanat önderi olması beklenen, tutum ve davranışlarının kendisinden başka birçok insanı etkileme ihtimali olan birisi; AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder. Evet imam bunu yaparsa cemaat neyler türünden bir olayla karşı karşıyayız. Meslektaşımıza geçmiş olsun demiyoruz. Çünkü geçmediğini biliyoruz. Bu saldırgan hakkında, bu saldırının faile olan Yunus Özder hakkında hem sağlık hizmetini engelleme hem kişilik haklarına hakaret hem de hekimlik mesleğini aşağılamadan gerekli adli ve hukuki girişimleri yaptık, yapacağız. Adli ve hukuki süreç ne olursa olsun sağlıkta şiddet uygulayanları her zaman olduğu gibi teşhir edeceğiz ve asıl önemlisi kamuoyu vicdanında mahkum edeceğiz."

"YAPANIN YANINA KAR KALDIĞI BİR ÜLKEDE GERÇEK SAĞLIK HİZMETİ OLMAZ"

Usta, yetkilileri işlem yapmaya çağırarak, açıklamasını şöyle tamamladı: "Biz hekimler olarak Sağlık Bakanlığı'nı, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği ve Kandıra Devlet Hastanesi başhekimini acilen göreve çağırıyoruz. Kendi bünyende çalışan hekime bu en zor anında sahip çıkmaya, saldırı ve saldırgan karşısında taraf olmaya çağırıyoruz. Yani görevimizi yapmaya çağırıyoruz. Süreci dikkatle izleyeceğiz. Hiç kimse taşıdığı herhangi bir rozet, makam ve koltuk nedeniyle suç işleme, hekimin üzerine yürüme, kadın kimliğine hakaret etme ayrıcalığına sahip değildir. Ayrıca AKP ilçe yönetimine ve AKP’li milletvekillerine çağrı yapıyoruz. Sizin bünyenizde ve ilçe başkanlığı düzeyinde birisinin bütün sağlık camiasını yaralayan ve zorbaca tutumu hakkında gereğini yapacak mısınız? Gencecik bir kadın hekimin üzerine yürüyen onu dövmeye kalkan kadın kimliğine dil uzatan bu şahıs kandıra da sizleri temsil etmeye devam edecek mi? Kandıra halkına da çağrımızdır. Hekiminize sahip çıkmaya, hekimlerinize yönelen saldırılara karşı çıkmaya bunu yapanlardan hesap sormaya davet ediyoruz. Üzgünüz, öfkeliyiz, kaygılıyız, sarsılmış durumdayız. Yapanın yanına kar kaldığı bir ülkede hukuk, adalet ve eşitlik olmayacağı gibi gerçek bir sağlık hizmeti de olmaz."

AK PARTİLİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN GRUPTAN DOKTORLARA SATAŞMA

Yunus Özder hakkındaki suç duyurusunda 'hem sağlık hizmetini engelleme hem kişilik haklarına hakaret hem de hekimlik mesleğini aşağılamadan' gerekli işlemlerin yapılması istendi.

Öte yandan Türk Tabipler Birliği Kocaeli Şube Genel Sekreteri Burhan Çağlar Usta, meslektaşlarıyla Kandıra Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptığı sırada, yanlarına gelen AK Partili olduğu öğrenilen bir kaç kişi, doktorlara tepki gösterdi. Sözlü tartışmanın büyümesinin, polisin araya girmesiyle engellendiği kaydedildi.

İLÇE BAŞKANI KENDİNİ SAVUNDU: BEN BAĞIRIP ÇAĞIRABİLİRİM

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, dün yaptığı açıklamada, hastaneye oğlunu götürdüğünü, bu sırada bir tartışma yaşandığını söyledi. Özder, şunları kaydetti: "Tehdit yok. Kendi uydurması. Benim hastam vardı. Biraz tartıştık. Hastayla ilgilenmedi. Başka şeylerle uğraştı. Tartışma yaşandı ama tehdit yok. En sonunda 'siz kimsiniz buradan çıkmayacaksınız' dedi. Ben de ben ilçe başkanıyım dedim. Öyle kendimizi tanıttık. O farklı yerlere taşıdı. Orada benim oğlum can çekişiyor. Onunla yoğunlaşacağına polemiğe girdi, ben işini yap haddini aşma dedim. Oğlum can mücadelesi veriyor. Orada sağlıkçılar müdahale ediyor. Doktor çekilmiş bir kenara. Doktorun görevi ne? Ben bağırıp çağırabilirim. Benim hastam gidiyor. O duygu haliyle bağırabilirim ama doktor hastaya yoğunlaşacak. Doktor hastasını kurtaracak, ondan sonra bana cevap verecek."