Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ile bazı bakanlıklarda yaşanan akreditasyon uygulamalarının farklı bir versiyonu Meclis’te de uygulanmaya başlandı.

Today’s Zaman Meclis Büro Şefi Ali Aslan Kılıç ile Kanaltürk TV muhabiri Uğur Telli’nin parlamento muhabiri kartları iptal edildi. Kılıç’ın kartı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in, Telli’nin kartı ise AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın şikayeti üzerine iptal edildi. Meclis İdare Amiri Ömer Faruk Öz’ün başkanlığında toplanan Basınla İlişkiler Kurulu, milletvekillerinin şikayetlerine göre karar verirken iki muhabirin savunmasını almaya bile gerek görmedi. Kılıç ve Telli dün yapılan tebligat üzerine kartlarını iade etti.

VEKİLE ‘BELGENİZ VAR MI?' DİYE SORMAK DA YASAK!

AK Parti’li Cuma İçten, Today’s Zaman Meclis Büro Şefi Kılıç’ın kendisine ‘hakaret ettiği’ gerekçesiyle şikayetçi oldu. Kılıç ise ‘kesinlikle İçten’e hakaret etmediğini’ belirtti. Milletvekili İçten ile aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı: “Sayın İçten, Meclis Basın Bürosu’nda bir televizyon kanalına konuk olarak Hizmet Hareketi’yle ilgili çeşitli iddiaları dile getirdi. İsrail ile ilişkilendirerek cemaat mensuplarını aşağılayan cümleler sarf etti. Konuşmasını tamamladıktan sonra söyledikleriyle ilgili belgesinin olup olmadığını sordum. ‘Böyle şeylerin belgesi olmaz’ gibi bir cevap verdi. İddia sahibinin iddiasını ispat ilkesini hatırlatıp yerime oturdum. Sataşma cümleleri kurmasına rağmen, yerimden kalkmadan kendisinin milletvekili olduğunu, kamuoyuna açık değerlendirmeler yaparken iddialar dile getirdiğini, bunları belgeleyip belgeleyemeyeceğini sorduğumu tekrarladım. Today’s Zaman çalışanı olduğumu öğrenince sataşmalarını sürdürerek ‘İsrail dediğim için hopladın değil mi?’ diye konuştu. Değil hakaret, sataşmalarına kendi kelimeleriyle dahi karşılık vermemeye dikkat ettim. Konunun tarafıma sorulmadan, görüşüme başvurulmadan karara bağlanması açık bir yargısız infazdır.” diye konuştu.

KAMERAMANIN GÖRÜNTÜSÜ MUHABİRE MAL OLDU

AK Parti’li Suat Önal ise Kanaltürk muhabiri Uğur Telli’nin odasında izinsiz çekim yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Uğur Telli ise teknik olarak görüntüden muhabirin değil kameramanın sorumlu olabileceğini, kameramanın çektiği görüntüden de kendisinin haberinin olmadığını söyledi. Savunması dahi alınmadan verilen kararla ilgili Meclis Başkanlığı ve Basınla İlişkiler Kurulu’na dilekçe verdiğini belirtti. Telli, “TBMM Başkanı Cemil Çiçek aradı ve hukuksuzluk varsa gereğini yapacağını söyledi. Ancak AK Parti İdare Amiri Ömer Faruk Öz’e posta yoluyla gönderdiğim dilekçem hiç okunmadan geri geldi. 16 defa telefonla aradığım halde telefonlarıma çıkmadı. Sayın Önal’dan dilekçesini düzeltmesini rica ettim. Yanlışlık düzeltilmez ise hakkımı arayacağım.” dedi.