Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Diş Teknisyenleri Federasyonu Saymanı Necdet Çemrek’i ziyaret ederek, diş teknisyenlerinin sorunları ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Arık, sağlığın tüm alanlarında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı konusunda da sorunlar olduğuna dikkat çekerek, sorunların takipçisi olacağını vurguladı. Çemrek, geçen hafta AK Partili milletvekilinin sorunlarını dinlemediği yönünde isyanı sonrası hakkında açılan soruşturma üzerine AK Partideki görevinden istifa etmişti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Diş Teknisyenleri Federasyonu Saymanı Necdet Çemrek’i ziyaret ederek, diş teknisyenlerinin sorunları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Arık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çemrek, diş teknisyenlerin acil çözüm bekleyen sorunları hakkında CHP milletvekiline bilgiler verdi. Kot taşlama işçilerinin kamuoyunun gündemine taşınan Silikozis hastalığının diş hekimlerinin de meslek hastalığı olduğunu vurgulayan Çemrek, “Son yıllarda meslektaşlarımızda Silikozis hastalığı görülmeye başladı. Şuana kadar 9 meslektaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda meslektaşımızın da bu hastalığa yakalandığı biliniyor. Maalesef böyle bir önemli sorunla karşı karşıya olmamıza rağmen bizi ciddiye alan bir yapı yok. Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin laboratuvar var. Yaklaşık 100 bin kişi bu laboratuvarlarda çalışıyor. Ancak bizim sorunlarımızı gündeme taşıyan, sorunlarımızın çözümü için gayret gösteren yok. Bazıları olaya rakamsal olarak bakıyor, belki sayı olarak azız ama önemli olan rakamsal azlık ya da çokluk değil, insan sağlığı olmalıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bizim iş kolumuz çok tehlikeli meslekler grubuna alındı. Evet yasal olarak iş kolumuz çok tehlikeli meslekler arasına alındı ama bizler aynı durumdaki diğer çalışanların yararlandığı haklardan yararlanamıyoruz. Örneğin fiili hizmet zammımız yok yani aynı statüdeki iş kollarına tanınan erken emeklilik hakkı bize tanınmıyor” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin (ADSM) açılmasıyla sağlığın ihale edilir hale geldiğini belirten Çemrek, rekabet nedeniyle kalitenin bozulduğunu vurguladı. Devletin sağlık konusunda olaya ticari bakmaması gerektiğine dikkat çeken Çemrek, kalitenin bunun doğrultusunda da insan sağlığının gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

Siyasilerin görevinin toplumun refah ve huzurunu sağlamak olduğunu vurgulayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise ziyarette yaptığı konuşmada, toplumun tüm kesimlerinin talep isteklerini yakından takip ettiklerini vurguladı. Bir doktor olarak sağlık alanında yaşanan sorunları yakından bildiğini ifade eden Arık, sağlığın her alanında sorunlar olduğunu söyledi. Diş teknisyenlerin sorunlarının takipçisi olacağını vurgulayan Arık, “Bu konuda bizim yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız. Biz toplumun sorunlarına çözüm üretmek durumundayız. Bu konuda bizim en büyük destekçilerimizin de meslek örgütleri olması gerekiyor. Meslek örgütleri öncelikle mensuplarının hak ve menfaatlerini korumak zorundadır. Bizlerde meslek örgütleriyle yakın diyalog içinde olarak taleplere karşılık vermek, sorunlara da çözüm üretmek zorundayız” diye konuştu.

Arık, devletin başta eğitim ve sağlık konuları olmak üzere toplumu ilgilendiren konularda ticari düşünmemesi gerektiğinin altını çizerek, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

Necdet Çemrek, AK Parti Hacılar İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden geçen hafta istifa etmişti. Çemrek, geçen hafta sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından partisinin milletvekiline diş teknisyenlerinin sorunları ile ilgili bilgi vermek istediğini ama vekilin kendisini dinlemediği yönünde isyan etmişti. Çemrek, kendi partisinin milletvekilinin sorunları dinlememesiyle ilgili isyanı üzerine partisi hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı. Bunun üzerine görevinden istifa etmişti.